Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε το σώμα μας, και πως θα τα διορθώσουμε!


Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και ο καθαρισμός του σώματός μας πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο, καθώς είναι ένα σημαντικό θέμα υγιεινής. Ακολουθούν τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι μας, καθώς και συμβουλές για να τα διορθώσουμε.

1. Το παρακάνεις με την ποσότητα σαμπουάν

Αν θες να συνεχίσεις να έχεις μαλλιά στο κεφάλι σου φρόντισε να μην υπερβάλλεις με την ποσότητα σαμπουάν που τους βάζεις. Μπορεί να νομίζεις ότι όσο περισσότερη σαπουνάδα κάνεις τόσο καλύτερα θα καθαριστούν, όμως έτσι κινδυνεύεις να μην τα ξεβγάλεις καλά και έτσι να δημιουργήσεις διάφορα δερματικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. 

Επιπλέον, το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό! Τα μαλλιά μπορούν να χάσουν τη λάμψη τους με αυτό τον τρόπο και επίσης μπορεί να προκαλέσεις ξηροδερμία στο δέρμα του κεφαλιού και επίσης δεν αφήνεις να αναπτυχθούν σωστά τα ευεργετικά βακτήρια που χρειάζονται και που από φυσικού της πρέπει να έχει η περιοχή! Για να μην αγχώνεσαι προσπάθησε να χρησιμοποιείς ποσότητα σαμπουάν ίση με ένα μικρό καρύδι στο λούσιμο και προγραμμάτισε το έτσι ώστε να λούζεσαι το πολύ 3 φορές την εβδομάδα!

2. Κρατάς το ίδιο σφουγγάρι για πάντα

Αν δεν αλλάζεις ποτέ ή αρκετά συχνά το σφουγγάρι του αφρόλουτρου, κινδυνεύεις να απλώσεις στο σώμα σου τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις πτυχώσεις του σφουγγαριού εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατούν λόγω του μπάνιου. Για να αποφύγεις δερματικά προβλήματα, φρόντισε να αλλάζεις σφουγγάρι μπάνιου κάθε 5-6 εβδομάδες το πολύ!

3. Χρησιμοποιείς μπατονέτες

Οι μπατονέτες, ειδικά αν γίνει απρόσεχτη χρήση τους, μπορούν να είναι πολύ επικίνδυνες για τα αφτιά, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές! Όχι μόνο σπρώχνουν τις ακαθαρσίες πιο βαθιά μέσα στο αυτί σου ή αντίθετα αφαιρούν πολύ ποσότητα κεριού που σε κάποιο βαθμό χρειάζεται για τη φυσιολογική λειτουργία του αυτιού και για την αποτροπή μολύνσεων, αλλά μπορείς και να τραυματίσεις το τύμπανο του αυτιού σου αν δεν ελέγξεις το βάθος που θα μπει μέσα σε αυτό η μπατονέτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις κομμάτι χαρτί στο δάχτυλό σου και να καθαρίσεις με αυτό το εσωτερικό των αυτιών σου ή να χρησιμοποιήσεις τις ευεργετικές ιδιότητες του γαρύφαλλου (δες εδώ)!

4. Βουρτσίζεις τα δόντια σου τη λάθος ώρα

Μπορεί να μην το είχες ακούσει μέχρι τώρα, αλλά είναι λάθος να βουρτσίζεις τα δόντια αμέσως μετά από ένα γεύμα. Και αυτό γιατί το σμάλτο των δοντιών είναι μαλακότερο μετά από ένα γεύμα και το βούρτσισμα μπορεί να το φθείρει εντελώς. Για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βουρτσίσεις τα δόντια σου μετά το φαγητό άσε να περάσουν πρώτα 30-40 λεπτά και μετά θα μπορείς να το κάνεις άφοβα!

5. Πιστεύεις ότι το αντιβακτηριδιακό σαπούνι είναι καλύτερο

Και όμως κάνεις λάθος, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι και το κοινό σαπούνι χεριών είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των εποχιακών λοιμώξεων. Το Κέντρο Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων συνιστά να χρησιμοποιούμε κανονικά και άφοβα και το απλό σαπούνι, ενώ η Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων απαγόρευσε πρόσφατα συγκεκριμένα συστατικά που είναι κοινά σε αντιβακτηριδιακά σαπούνια και αφρόλουτρα (δες εδώ)!


Πηγή:manslife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια