Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άκαρπη η έρευνα για διαφθορά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αναζητείται τώρα η ... σκοπιμότητα

Τον περασμένο Μάιο, η αστυνομική οικογένεια συγκλονίστηκε όταν μετά από εισαγγελική εντολή, οι αδιάφθοροι έκαναν κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια 4 αξιωματικών της
ΕΛ.ΑΣ. που όλοι τους υπηρετούν σε νευραλγικές υπηρεσίες και κεντρικά τμήματα, μετά από ... ανώνυμη (!!!) επιστολή για εμπλοκή τους σε εισπρακτικό μηχανισμό από λέσχες και άλλα καταστήματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Η επιστολή αυτή τη φορά είχε σταλεί στην εισαγγελία και η καταγγελία ενέπλεκε επίσης ανώτατους αξιωματικούς που λίγους μήνες νωρίτερα βρέθηκαν σε κατάσταση αποστρατεία, αλλά και εν ενεργεία, στους οποίους πάντως οι εντολές που δόθηκαν από την εποπτεύουσα εισαγγελική αρχή ήταν να μην ενοχληθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαν προσαχθεί κι εξεταστεί με ανωμοτί καταθέσεις και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τότε και έκτοτε αξιολογήθηκαν δεν κρίθηκαν ικανά για την "αναβάθμιση" τους σε τεκμήρια απόδειξης, με αποτέλεσμα, σε ότι αφορά στο ποινικό σκέλος να παραπεμφθούν στο αρχείο και η καταγγελία να καταχωριστεί ως αβάσιμη. Αυτό που πλέον απομένει, είναι η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης που με μαθηματική ακρίβεια, μετά την "άγονη" ποινικά  έρευνα, θ' ακολουθήσει την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η επίμαχη αποστολή είναι πανομοιότυπη με αρκετές ακόμη που είχαν σταλεί στο γραφείο του τέως αρχηγού και είχε γίνει μια πρώτη διερεύνηση, χωρίς ωστόσο ν' αξιολογηθεί ως αξιόπιστη. Οι κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των αξιωματικών, είχαν σχολιαστεί αρνητικά από την πλειοψηφία των αξιωματικών, όμως όπως τόνισε τότε η ηγεσία, οι έφοδοι είχαν ζητηθεί από τον εισαγγελέα, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των επικεφαλής των αδιάφθορων.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια