Γιατί στο μπάνιο των ξενοδοχείων δεν βρίσκεις ποτέ οδοντόκρεμα;


Σε κάθε μπάνιο ξενοδοχείου υπάρχουν σαπουνάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, μπατονέτες, ακόμη και είδη ραπτικής. Ποτέ μα ποτέ δεν θα βρει κάποιος οδοντόκρεμα. Μήπως δεν είναι από τα βασικά είδη υγιεινής; Δεν είναι απαραίτητη για να νιώσουμε πραγματικά σε αυτό το δωμάτιο ξενοδοχείου σαν στο σπίτι μας.

Το ερώτημα αυτό, συχνά-πυκνά, επανέρχεται και παρά το γεγονός πως είναι απορία που πολλοί εξ ημών έχουμε, αλλά και ένα προϊόν που θα θέλαμε να δούμε να μας προσφέρεται από το ξενοδοχείο, τίποτε τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Μια από τις πιο ... εκτεταμένες έρευνες για το θέμα έχει κάνει το Slate.com που απευθύνθηκε σε στελέχη 18 μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων και όπως φαίνεται η απάντηση ήταν σχεδόν η ίδια.

Κατά πρώτον οι ανέσεις που παρέχει το ξενοδοχείο βασίζονται πάντοτε στα αποτελέσματα ερευνών για τη ζήτηση που υπάρχει από τους καταναλωτές. Με άλλα λόγια, στα ξενοδοχεία δεν διατίθεται οδοντόκρεμα γιατί δεν υπάρχει ζήτηση. Όπως ανέφεραν μάλιστα κάποια από τα στελέχη των ξενοδοχείων, εάν είχε παρατηρηθεί ένας αυξημένος αριθμός σχετικών αιτημάτων τότε η διοίκηση θα είχε πράξει αναλόγως και θα αναθεωρούσε τα «πακέτο» των προϊόντων που παρέχει. Για παράδειγμα τα ξενοδοχεία μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων προσφέρουν πλέον οδοντόκρεμα. Αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποια ανάλογη απόφαση από άλλα ξενοδοχεία.

Ένας δεύτερος λόγος είναι πως λίγο-πολύ όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων κάνουν ό,τι και οι ανταγωνιστές τους. Όταν κάποιο ανταγωνιστικό ξενοδοχείο δεν προσφέρει οδοντόκρεμα, γιατί να το κάνει κάποιος στο δικό του;

Επίσης, υπάρχουν οι αξιολογήσεις των ξενοδοχείων. Οι αξιολογητές, διατυπώνουν πολύ ακριβείς απαιτήσεις που έχουν από τα ξενοδοχεία σχετικά με τα παρεχόμενα είδη προσωπικής υγιεινής και ένας μέρος της αξιολόγησής τους εξαρτάται από αυτά. Πχ για την ΑΑΑ που αξιολογεί και «απονέμει» αστέρια σε ξενοδοχεία στις ΗΠΑ, ένα ξενοδοχείο ενός διαμαντιού θα πρέπει να δίνει δύο μικρές μπάρες σαπούνι και ένα ξενοδοχείου των δύο θα πρέπει να παρέχει δύο σαπουνάκια ελαφρώς μεγαλύτερα και ένα προϊόν σε μπουκαλάκι (σαμπουάν ή αφρόλουτρο). Τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων διαμαντιών τα ξενοδοχεία οφείλουν να παρέχουν μεγαλύτερα σαπούνια και μια ευρεία γκάμα από τζελ, κρέμες, λοσιόν κλπ.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν προβλέπεται να παρέχεται οδοντόκρεμα!

Αφού λοιπόν δεν απαιτείται στην αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου, οι ξενοδόχοι δεν θεωρούν πως χρειάζεται να το παρέχουν. Από την άλλη, όπως απαντούν οι εταιρείες αξιολόγησης, δεν «βαθμολογούν» τα ξενοδοχεία λαμβάνοντας υπ' όψιν την οδοντόκρεμα γιατί κανένα δεν την παρέχει.

Και η συζήτηση γύρω από τα θέμα εξελίσσεται σε πινγκ πονγκ.

Σε κάθε περίπτωση κάποιοι επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Γιατί τα ξενοδοχεία δεν παρέχουν οδοντόκρεμα;» στη δημοφιλή ιστοσελίδα Quora και πολλές εκ των απαντήσεων σχετίζονταν ακριβώς με το θέμα της αξιολόγησης των ξενοδοχείων και των απαιτήσεων που υπάρχουν ενώ αρκετοί υποστηρίζουν πως η επιλογή της «οδοντόκρεμας» είναι κάτι το πολύ προσωπικό.

Όπως και να ‘χει να θυμάστε πως εάν καταλήξετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου χωρίς οδοντόκρεμα, μπορείτε πάντοτε να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν. Και ποιος ξέρει; Εάν το κάνουν αρκετοί μπορεί τελικά να καταστεί σαφές πως ανάμεσα στα σαπουνάκια και τα μπουκαλάκια με σαμπουάν θα πρέπει να υπάρχει και μια οδοντόκρεμα.


Πηγή: huffingtonpost.gr