Απειλεί με μηνύσεις ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

Διεκόπη για την Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων.


Ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή της σχολής- είχε παραδεχτεί μία τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη,  καμία σχέση δεν έχει με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση. 
Με γραπτή του δήλωση ο πρώην βουλευτής τονίζει ότι πρόκειται για δυσφήμηση απέναντι του και ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Γιακουμάκη.
Επανειλημμένα τόσον εγώ όσον και ο δικηγόρος μου, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μου αποδίδεται και για το οποίο δικάζομαι αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την «υπόθεση Γιακουμάκη».
Πάρα ταύτα μερίδα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) επιμένει να με χαρακτηρίζει ως κατηγορούμενο στην υπόθεση Γιακουμάκη. Αν θα συνεχισθεί αυτή η δυσφημιστική για το πρόσωπό μου παραπλανητική ενημερωτική συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ, αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ κατά παντός υπευθύνου αστικά και ποινικά παρ' ότι αυτό δεν είναι στις συνήθειές μου.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση των γονέων του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενός μάρτυρα, ο οποίος ήταν σπουδαστής της σχολής που φοιτούσε ο Βαγγέλης και γνώριζε για τον εκφοβισμό τον οποίο φέρεται πως είχε υποστεί από ορισμένους συμφοιτητές του με κρητική καταγωγή.
Η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων, καθώς οι ανακρίσεις για το θέμα αυτό ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.
efsyn.gr