Τρεις σίγουροι τρόποι για να απαλλαγείτε από το λόξυγγα!


Ο λόξυγγας αρχίζει με την αιφνίδια, ισχυρή σύσπαση όλων των μυών που συμμετέχουν στην αναπνοή και όχι μόνο του διαφράγματος και είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο λόξυγγας είναι παροδικός και επαναλαμβάνεται μερικές φορές, με το μέσο αριθμό των συσπάσεων που μας συμβαίνουν να είναι 63, σύμφωνα με μελέτες.

Σε όλους μας έχει τύχει μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή αφότου φάγαμε ή ήπιαμε κάτι πολύ βιαστικά, να μας πιάσει λόξυγγας.

Υπάρχουν πολλά «γιατροσόφια» για το τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο λόξυγγας, αλλά, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα περισσότερα από αυτά αποδεικνύονται… άνθρακες αντί για θησαυρός.
Δείτε, όμως, και αυτές τις 3 τεχνικές, με τις οποίες ο λόξυγγας θα σταματήσει εγγυημένα:

Πιείτε νερό, ενώ έχετε τα αυτιά σας βουλωμένα

Πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό με ένα καλαμάκι, ενώ ταυτόχρονα έχετε κλείσει και τα δύο αυτιά σας. Όταν έχουμε λόξυγγας, το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι είτε κατεστραμμένο, είτε ερεθισμένο και, ως εκ τούτου, χρειάζεται διέγερση για να λειτουργήσει κανονικά και πάλι. Δεδομένου ότι οι κλάδοι του πνευμονογαστρικού νεύρου φθάνουν στο ακουστικό σύστημα, βάζοντας τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας μπορεί να διεγείρετε τις απολήξεις των νεύρων και να «επανεκκινήσετε» το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Τραβήξτε τη γλώσσα σας προς τα έξω

Το να βγάλετε έξω τη γλώσσα σας, θα σας βοηθήσει να διεγείρετε το πνευμονογαστρικό νεύρο και να μειώσετε τους σπασμούς του διαφράγματος, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να αποφευχθεί η αντανακλαστική αναρρόφηση αέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο με το να τραβήξετε τη γλώσσα σας προς τα έξω με τα δάχτυλά σας.

Οργασμός (!)

Και όμως είναι αλήθεια. Ο οργασμός κατά τη συνουσία μπορεί να είναι σε θέση να θεραπεύσει τον επίμονο λόξυγγα. Σε μια έρευνα του 2000, ένας υγιής 40χρονος υπέφερε από χρόνιο λόξυγγα μέχρι που έφτασε η στιγμή της εκσπερμάτισης κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν και, ξαφνικά, ο λόξυγγας εξαφανίστηκε και δεν επανήλθε για έναν ολόκληρο χρόνο! Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν γνωρίζουν αν ο οργασμός στις γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε μια παρόμοια «λύση».


Πηγή: iatropedia.gr