''Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός''

picasa-3-5102016-30853-%ce%bc%ce%bc
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ''αποχαιρετά'' τον πρώην, πλέον, Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος


Αγαπητέ Αρχηγέ,
με αφορμή την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Σώματος, σου γνωρίζουμε ότι η υποβολή της παραίτησής σου μας προκάλεσε ιδιαίτερη στεναχώρια και με προσοχή διαβάσαμε την σχετική επιστολή προς τον κ. Υπουργό, το περιεχόμενο της οποίας απολύτως κατανοήσαμε.
Αρχηγέ,
με την παραίτησή σου δίδαξες τι σημαίνει υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια του Πυροσβέστη. Έτσι πρέπει να είναι ένας Ηγέτης, να μην υποκύπτει σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω του και τις αξίες του προκειμένου να διαφυλάξει τις αρχές και του κύρος του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μέχρι το τέλος ενδιαφέρθηκες για τα θεσμικά αιτήματα των υπαλλήλων του Π.Σ. και είχαμε αγαστή συνεργασία γι αυτά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ότι ήσουν εσύ που χτύπησες την γροθιά στο τραπέζι προκειμένου να προωθηθεί το βαθμολόγιο των κατωτέρων στη βάση των προτάσεων της Ομοσπονδίας και να αξιώσεις την ταχεία θεσμοθέτησή του, παρά την αντίθεση και τον πόλεμο προσώπων που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στον παραγοντισμό, το συντεχνιασμό και την έλλειψη αρχών.
Τελικά, αγαπητέ Αρχηγέ, η παραίτησή σου σε τιμά. Όμως γεννά ιδιαίτερο προβληματισμό και ερωτηματικά το νοσηρό κλίμα που οδήγησε στην παραίτησή σου και για τις επιπτώσεις του στη ζωή του Πυροσβέστη.
Εμείς που μένουμε, ελπίζοντας και στη μετά την αποστρατεία σου συνεργασία, θα αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους το νοσηρό κλίμα και τις λογικές των παρακέντρων εξουσίας στο Π.Σ. που αντί να ενισχύουν το έργο του, με δόλιες συμπεριφορές το υπονομεύουν.
Με τις σκέψεις αυτές σου ευχόμαστε τα καλύτερα.
Με ιδιαίτερη (και αμέριστη) εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-