Συνάντηση Παρασκευόπουλου με τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Κατά την εν λόγω συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού, την ιεραρχία και τη μετεκπαίδευση των υπαλλήλων, το χρόνο εργασίας, τα εξωτερικά θυρωρεία των φυλακών, την υλικοτεχνική υποδομή, το νέο οργανισμό του υπουργείου κ.ά.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της φυλακής συνδέονται με την καλή εξωτερική φρούρηση, ενώ τόνισε ότι ο διάλογος και οι δημιουργικές προτάσεις συμβάλλουν στις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα έδωσε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Φυτράκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, στην ανάδειξη του ρόλου και της θέσης των εξωτερικών φρουρών, στην έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού, στο νέο οργανόγραμμα, αλλά και στην ανάγκη για την προώθηση ρεαλιστικών λύσεων στα προβλήματα του κλάδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής Επιτροπής για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα της μετεκπαίδευσης και της ανάδειξης ιεραρχίας, καθώς και ότι ο διάλογος του υπουργείου με την ΠΟΥΕΦ θα συνεχιστεί σε τακτική βάση.
ethnos.gr