Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ειδ.Φρουροί Κρήτης: Θα μείνουμε για πάντα αμετάθετοι;

Τον εγκλωβισμό των αστυνομικών στην Κρήτη, όπου υπηρετούν, βλέπουν τα μέλη της τοπικής Ένωσης Ειδικών Φρουρών, ύστερα από μία προσεκτικότερη -όπως αναφέρουν- ανάγνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, αλλά και των μεταθέσεων.
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:
Το συμβούλιο της Ένωσης μας  αναλύοντας περισσότερο τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, που ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,σε συνδυασμό με την «αναδιάρθρωση –αναδιάταξη» των υπηρεσιών, προκύπτουν κάποιες απορίες-ερωτήματα:
 
     Διαπιστώνουμε ότι η Γενική Αστυνομική Περιφέρεια Κρήτης που αποδεδειγμένα  υπολείπεται κατά πολύ άλλων Αστυνομικών  Γενικών Περιφερειών όσο αφορά τον αριθμό του προσωπικού, εμφανίζεται πάλι αδικημένη ως προς τις θέσεις  των συμπληρωματικών μεταθέσεων. Επίσης, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα ιδρύονται 3 νέες υπηρεσίες, Μεταγωγών Χανίων και Άμεση Δράση Χανίων -Ηρακλείου. 
       Οι υπηρεσίες αυτές ακόμα και με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς χρειάζονται το λιγότερο 80 Αστυνομικούς-Ειδικούς Φρουρούς για να λειτουργήσουν. Πως λοιπόν με τις συνολικές συμπληρωματικές μεταθέσεις στην Κρήτη 33 Αστυνομικών-Ειδικών Φρουρών θα πραγματοποιηθεί αυτό; Οι υπάρχουσες υπηρεσίες αιμορραγούν και ανέμεναν με την αναδιάρθρωση και τις μεταθέσεις να επανέλθουν σε λειτουργικά επίπεδα, αντί αυτού εμφανίζονται ακόμα μια φορά να πρέπει να διασπάσουν ότι έχει απομείνει από το υπάρχων προσωπικό τους. 
 
     Μήπως όσον αφορά την Κρήτη ,η «αναδιάρθρωση –αναδιάταξη», έχει τελικά ένα μόνο αποτέλεσμα: Το πάγωμα των μεταθέσεων και τον εγκλωβισμό των συναδέλφων στην Αθήνα επ’ αόριστων; Οι ανάγκες για προσλήψεις, όσο και να το αποφεύγει η κυβέρνηση, είναι επιτακτικές και δεν αντιμετωπίζονται με αλχημείες!!! 
     Όσο και να καταργούνται υπηρεσίες και να ιδρύονται νέες, με το υπάρχων προσωπικό η ποιο συγκεκριμένα με την έλλειψη αυτού, δυστυχώς οι προσπάθειες για καλύτερη αστυνόμευση θα πέφτουν στο κενό.
      Η ευθύνη και τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος, του οποίου η Ένωση μας δηλώνει στα περισσότερα σημεία του αντίθετη, ‘’βαραίνει’’ αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια