"Ορκο δώσαμε στην πατρίδα και όχι υποταγή στον εκάστοτε υπουργό", Κείμενο αστυνομικού

Επί ξύλου κρεμάμενοι ...

Αυτά που ζούμε την τελευταία βδομάδα οι άντρες της ΔΑΕΑ και ΔΑΕΘ δεν έχουν
προηγούμενο. Συγκεχυμένες εντολές, που καμία σχέση δεν
έχουν με το ιδρυτικό ΠΔ που τα προβλέπει όλα στην κάθε του λεπτομέρεια.

Προφορικές εντολές που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων καθώς ήδη διμοιρίες παρατάσσονται χωρίς κράνη χωρίς φυσούνες απέναντι σε διαδηλωτές. Πραγματα που όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να μας προβληματίσουν και θα πρέπει σθεναρά να δώσουμε την απάντηση μας.

Αρχίζει να δημιουργείται ένα προηγούμενο που αν δεν το σταματήσουμε τώρα στην αρχική του διαμόρφωση θα μας συμπαρασύρει σε επικίνδυνες ατραπούς με πιθανότητα για τραγικά αποτελέσματα. Ολα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας εκπροσωπούν και διμοιρίες υποστηρίξεως που αντιλαμβάνομαι πως και αυτές θα εκτελούν προφορικές εντολές.

Ειναι επιβεβλημένο πιο έντονα από ποτέ όχι με αναρχες κραυγές αλλά συντονισμένα και με επιστέγασμα την ομοσπονδία να πείσουμε την ηγεσία πως οι προφορικές αυτές εντολές απειλούν την σωματική ακεραιότητα όλων των συναδέλφων που εμπλεκόμαστε στα μέτρα τάξης.

Μεγαλύτερη εντύπωση ομως μου δημιουργεί η στάση της φυσικής μας ηγεσίας και των ανώτερων αξιωματικών μας που δέχονται να υλοποιήσουν υπουργικές επιθυμίες. Αντίσταση μηδέν. Ορκο δώσαμε στην πατρίδα και όχι υποταγή στον εκάστοτε υπουργό. Αυτοι πρώτοι θα έπρεπε να σηκωσουν ανάστημα και να εξηγήσουν πως κάποια πράγματα αντίκεινται σε Προεδρικά Διατάγματα.

Θα έπρεπε να ζητήσουν στην χειρότερη εγγράφως τις όποιες παράτυπες εντολές.Γιατί ου μη γεννοιτο,γίνει κάποιο τραγικό συμβάν κανείς από τους λαλίστατους τώρα αξιωματικούς που τρέχουν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας μας, δεν θα παραδεχθεί πως ήταν και αυτός συνυπεύθυνος.Τα έχουμε ζήσει,τα έχουμε δει.

Νιώθουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε στις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων επί ξύλου κρεμάμενοι,με το ένα πόδι εντός αστυνομίας και το άλλο σε διαθεσιμότητα.Για νόμιμες ενέργειες που έχουμε κάνει.
Σε μία μαστιζόμενη κοινωνία που γίνεται όλο και πιο επιθετικότερη απαντάμε με αφαίρεση των ελαχίστων εχεγγύων αυτοάμυνας.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ.