Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Μολδαβοί με το αυτοκίνητο «γιάφκα» ήταν ληστές ΑΤΜ

Συμμορία που ανατίναζε υπαίθρια ΑΤΜ με τη μέθοδο «Profkraak» και αφαιρούσε τις κασετίνες με μεγάλα χρηματικά ποσά, είχαν συστήσει οι τέσσερις Μολδαβοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε τυχαίο
έλεγχο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, την περασμένη εβδομάδα (14 Οκτωβρίου) στο Π. Φάληρο.
Τότε οι αστυνομικοί είχαν βρει στο  πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μάρκας AUDI A4 στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, ένα μικρό «οπλοστάσιο» με πυροκροτητές, σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, φιάλες οξυγόνου, καλώδια 40 μέτρων τροχούς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα διαβατήριά τους εμφανίζονταν να κάνουν πολύ συχνά ταξίδια από την πατρίδα τους στην Ελλάδα, όπου παρέμεναν για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια επέστρεφαν πάλι πίσω στη Μολδαβία. 
Οι τέσσερις ύποπτοι παρέμεναν την τελευταία εβδομάδα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και εξετάζονταν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι ειδικεύονταν στις ανατινάξεις υπαίθριων ΑΤΜ, σε απομονωμένες περιοχές. 
Για να τα παραβιάσουν, περνούσαν από τη σχισμή των χρημάτων ένα λεπτό σωληνάκι απ΄ όπου διοχέτευαν αέριο. Στην συνέχεια παγίδευαν το μηχάνημα με εκρηκτικά για πυροδοτούσαν το μηχανισμό, προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη. Αφαιρούσαν την κασετίνα και γίνονταν καπνός. 
Μάλιστα τη λεία τους, φρόντιζαν να τη μεταφέρουν οι ίδιοι στο εξωτερικό, ώστε να την «ξεπλύνουν». 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους σε μια ανατίναξη και διάρρηξη ΑΤΜ  σε ΚΕΠ στη Θεσσαλονίκη  στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, στην περιοχή Ξυλόπολη με λεία 52.000 ευρώ.
Επίσης, ερευνάται η εμπλοκή τους σε ανάλογα περιστατικά τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια