Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το υπέροχο γκράφιτι που έγινε αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού!


H μεταμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου και σφραγισμένου σπιτιού κοντά στο Σταθμό Λαρίσης έχει γίνει θέμα θαυμασμού και συζήτησης στον κυβερνοχώρο.

Πολλές φορές στις γκρίζες και μουντές γειτονιές της Αθήνας που δεν προκαλούν καθόλου το ενδιαφέρον, μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο εντυπωσιακά καλλιτεχνήματα. Εικόνες που θα τραβήξουν το βλέμμα σου και που θα σε κάνουν ίσως και να αλλάξεις δρόμο από εδώ και εμπρός για να έχεις την ευκαιρία να τις ξαναδείς.


Ένα τέτοιο διαμάντι προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», οι  διοργανωτές του, δηλαδή το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ήθελαν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην πόλη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση του χρόνου. Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο street artist WD.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το έργο "Knowleadge speaks - Wisdom listens". H γνώση μιλάει, η σοφία ακούει, ένα απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ, παντρεύτηκε από τον καλλιτέχνη με το σύμβολο της Αθήνας και ελάχιστα 24ώρα μετά την ολοκλήρωση του έργου έχει γίνει παγκόσμιο viral ειδικά μετά από μία ανάρτηση στο reddit.com, όπου την Κυριακή ήταν το κορυφαίο θέμα του site.


Στο σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία του έργου στη σελίδα του στο facebook, ο WD λέει ότι: «H κουκουβάγια συμβολίζει τη σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομά της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όρασή της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό.  Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος».


Πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια