Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πραγματική αλήθεια για το περιστατικό με τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους, Επιστολή αστυνομικού της ΥΜΕΤ της "ταρακουνημένης" κλούβας

Αγαπητό BLOKO,

Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στην ΥΜΕΤ οχτώ χρόνια, στα οποία έχω βιώσει άπειρα περιστατικά σε πορείες, διαδηλώσεις και
επεισόδια. Σήμερα όμως έζησα τη δυσκολότερη στιγμή αυτών των οχτώ ετών, καθώς είχα να αντιμετωπίσω εξαγριωμένους, δικαίως, συνταξιούχους στο πρόσωπο των οποίων αντίκριζα τον πατέρα μου, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του. Δυστυχώς για εμένα και τους συναδέλφους μου οι διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι δεν έβλεπαν στα πρόσωπά μας τα παιδιά τους, αλλά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για τους οποίους ένιωθαν οργή γιατί τους εξαπάτησαν.

Σας γράφω αυτό το κείμενο για να σας παρουσιάσω τι πραγματικά συνέβη. Η διμοιρία μου μαζί με άλλη διμοιρία της ΥΜΕΤ και μία διμοιρία της ΥΑΤ πραγματοποίησαν φραγμό με τα οχήματά τους και το ανθρώπινο δυναμικό στη Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού για να εμποδίσουν την πορεία να κινηθεί προς το Μαξίμου. Η διαταγή που δόθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ήταν οι άντρες των διμοιριών της ΥΜΕΤ να κάνουμε ανθρώπινο φραγμό στα πεζοδρόμια χωρίς τα δημόσια είδη μας δηλαδή τα κράνη και τις ασπίδες μας, τα οποία είχαμε αφήσει πίσω από τις κλούβες και να φοράμε μόνο τον μπερέ. Ξαφνικά οι συνταξιούχοι κινήθηκαν πάνω μας φωνάζοντας ότι θα περάσουν ότι και να γίνει, εκτοξεύοντάς μας μπουκάλια και μια μεγάλη νερομπαριέρα ενώ μας χτυπούσαν και με κοντάρια από πανό. Δόθηκε εντολή στις διμοιρίες να παραλάβουν τα δημόσια είδη τους για να κρατήσουν τον φραγμό. Οι συνάδελφοι της διμοιρίας που ήταν πίσω κατάφεραν να το πράξουν. Εγώ και άλλοι 5-6 συνάδελφοι μου που ήμαστε μπροστά στον φραγμό δεν ήταν δυνατόν να το καταφέρουμε, καθώς μπροστά μας είχαμε τους συνταξιούχους που είχαν κολλήσει πάνω μας και πίσω μας συναδέλφους μας που με τις ασπίδες τους μας κόντραραν στην πλάτη για να κρατηθεί ο φραγμός. Έτσι είχαμε εγκλωβιστεί και με πολύ δυσκολία μπορούσαμε να στεκόμαστε όρθιοι για να μην ποδοπατηθούμε και να αναπνέουμε. Τότε ακούσαμε δυο φορές τον ήχο φυσούνας ο οποίος ήταν για μας λυτρωτικός γιατί τα λίγα δευτερόλεπτα κατά τα οποία οπισθοχώρησαν οι διαδηλωτές μας έδωσαν περιθώριο να απεγκλωβιστούμε και να τραβηχτούμε πίσω από το φραγμό για να πάρουμε τα δημόσια είδη μας. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η χρήση της φυσούνας ήταν περιορισμένη, σε τοπικό επίπεδο και άκρως επιβεβλημένη γιατί κινδύνευε η σωματική μας ακεραιότητα, παρόλο που το δακρυγόνο προκάλεσε τσούξιμο και στα δικά μας μάτια.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι συνταξιούχοι είχαν πέσει πάνω μας, κάποιοι άλλοι εξ’ αυτών κουνούσαν με φοβερή ένταση και σφοδρότητα μία κλούβα του φραγμού, προσπαθώντας να την ανατρέψουν, κάτι το οποίο θα είχαν πετύχει αν το χοντρό κλαδί ενός δέντρου δεν είχε τρυπήσει τα σιδερένια πλέγματα της κλούβας και δεν είχε κοντράρει την ανατροπή αυτής ή αν δεν είχε γίνει χρήση δακρυγόνου και οι ανωτέρω διαδηλωτές είχαν συνεχίσει ανενόχλητοι το έργο τους. Αναρωτήθηκε κανείς απ’ όλους αυτούς που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κλούβα, πόσους αστυνομικούς θα είχε πλακώσει και πιθανόν σκοτώσει αυτή; Όχι, γιατί δυστυχώς για όλη την κοινή γνώμη μόνο οι αστυνομικοί θα πρέπει να τρέφουμε συμπάθεια για όσους έχουν υποστεί περικοπές ή έχουν χάσει τη δουλειά τους αλλά κανείς για όλους εμάς που έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να προστατεύουμε αυτά για τα οποί έχουμε ορκιστεί ακόμα και όταν νιώθουμε ότι αυτό δε μας ικανοποιεί. Εδώ βέβαια δεν συγκινούνται οι πολιτικοί ή οι φυσικοί μας προϊστάμενοι, οι οποίοι ψάχνουν μονίμως για αποδιοπομπαίους τράγους.

Αυτή αγαπητό BLOKO είναι η μοναδική αλήθεια για ότι συνέβη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται και γράφονται εξυπηρετούν μόνο πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της αλήθειας.


Υ.Γ.1 Αν οι διμοιρίες είχαμε εξαρχής τοποθετηθεί στον φραγμό με όλα τα δημόσια είδη μας, ενδεχομένως να μην είχε γίνει ντου και να μην χρειαζόντουσαν δακρυγόνα. Αυτό ας γίνει μάθημα για το μέλλον.

Υ.Γ. 2 Επειδή διαβάσαμε για εξοργισμένο πρωθυπουργό για το συμβάν και τον υπουργό μας να δηλώνει ότι αναλαμβάνει μεν την πολιτική ευθύνη, αλλά ότι διέταξε να απαγορευτούν τα δακρυγόνα σε διαδηλώσεις και τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό, έχω  να αναφέρω ότι συζητώντας στη διμοιρία όταν τελείωσαν όλα αποφασίσαμε ότι αν τιμωρηθεί ο συνάδελφος που μας λύτρωσε ή ότι αν ξαναεκτεθούμε σε κίνδυνο χωρίς να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, θα ανοίξουμε τον φραγμό και ας τρέξουν μετά να τους γλυτώσουν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έχουν πάρει για προσωπική τους ασφάλεια.

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια