Γιατί στρατιωτικοί,αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες “σκάνε στα γέλια” μ΄ όσα ακούνε για το ΣτΕ και τις τηλεοπτικές άδειες

Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, παρακολουθούν φανατικά τα ρεπορτάζ για τις τηλεοπτικές άδειες και την πολιτική διαμάχη που έχε ξεσπάσει. Άλλοι γελάνε με τη ψυχή τους κι άλλοι γελάνε πικρά…Γιατί;

Πρώτα απ΄ όλα διασκεδάζουν μ΄ όσους ανακάλυψαν ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα…Πολύ γέλιο.
Μετά γελάνε με τους άλλους που υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας είναι δεσμευτικές και υποχρεωτικές να εκτελεστούν.
Τέλος γελούν πικρά γιατί δεν διαπίστωσαν από κανέναν απ΄ όσους τώρα έχουν δυναμική παρουσία στήριξης του ΣτΕ, να έχουν την ίδια στάση και θέση σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση αφορούσε επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που δικαιώθηκαν! Πρώτοι απ΄ όλους οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας!
Από τότε που προέκυψε η απόφαση για την επαναφορά των μισθών των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,  η “μισοκακόμοιρη” δήλωση που κάνουν όσοι πολιτικοί κληθούν να πάρουν θέση είναι “τι να κάνουμε υπάρχουν δυσκολίες δημοσιονομικές”…Αυτό λένε …κι έξω από τη πόρτα!
Πάρα πολλοί απ΄ όσους έχουν κάνει τη δήλωση “καραμέλα”, είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα…
Πως τα ΄φερε έτσι η ζωή όμως και οι αριθμοί …τους κάνουν επίσης πλάκα! 75 εκατομμύρια θα κόστιζε η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τις ΕΔ. 80 θα επιστραφούν στους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών αν τελικά ο διαγωνισμός κριθεί αντισυνταγματικός.
Το τι θα αποφασιστεί και το τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά κανάλια, είναι θέμα που δεν αφορά. Η δικαιοσύνη όπως όλοι λένε τουλάχιστον είναι ανεξάρτητη. Άσχετα αν όλα τα κόμματα θέλουν να έχουν άμεση παρέμβαση σ΄ αυτή.
Αυτό που θα ΄χει όμως τη …μεγαλύτερη πλάκα θα είναι η επόμενη προεκλογική περίοδος, όποτε κι αν προκύψει. Όταν όλοι αυτοί θα θυμηθούν ότι κάτι πρέπει να πουν στους στρατιωτικούς. Οι οποίοι θα γελάσουν ακόμη μια φορά…
Πάρης Καρβουνόπουλος - militaire.gr