Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής από αστυνομικούς διέταξε ο εισαγγελέας

Σε έρευνα σχετικά με τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής από άνδρες της αστυνομίας προχωρά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος θα καλέσει τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με παράλληλη κοινοποίηση στον εισαγγελέα και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Ήδη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σταματάκης, ο οποίος θα παραδώσει όλα τα έγγραφα  που έχει στη διάθεσή του. Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η αρμοδιότητα της φύλαξης του ΧΥΤΑ ανήκει στην περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να φυλά το χώρο η αστυνομία. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο χώρο δε διαθέτουν κανένα προστατευτικό μέσο, ούτε φέρουν ειδικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειάς τους.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το doxthi.gr (δείτε ΕΔΩ) οχήματα του αστυνομικού τμήματος Άνω Λιοσίων που πραγματοποιούσαν περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, φυλούσαν (με εντολή των κεντρικών υπηρεσιών)  το ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να μην εισέρχονται ρακοσυλλέκτες στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τη διεύθυνση Δυτικής Αττικής να στέλνει περιπολικά και από άλλα τμήματα της περιοχής (κυρίως από Αχαρνές και Καματερό), με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η επιχειρησιακή τους δύναμη και να αυξάνεται η παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα και σήμερα, βρίσκεται σε καθημερινή βάση (δυο τουλάχιστον βάρδιες) περιπολικό της αστυνομίας στο ΧΥΤΑ Φυλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σύμβαση με εταιρία σεκιούριτι, η οποία φυλά κανονικά το χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ της αστυνομίας και των ρακοσυλλεκτών να εισέρχονται στο χώρο μετά τις 4 το απόγευμα (όταν σταματά η εναπόθεση των απορριμμάτων από τα φορτηγά) και για περίπου 2 ώρες, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ούτε των εργαζομένων αλλά ούτε και των ίδιων.



doxthi.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια