Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των χούλιγκαν με τρεις μαχαιριές

«Ρε μ….., γ…… τον Ολυμπιακό σας» φώναζαν οι χούλιγκαν που εισέβαλαν σε καφενείο στο Χαϊδάρι, αναζητώντας έναν οργανωμένο οπαδό της ομάδας του Πειραιά με τον οποίο είχαν
προηγούμενα! Τον ξυλοφόρτωσαν βάναυσα και τον μαχαίρωσαν στους γλουτούς.
Ήταν ένα ακόμη περιστατικό της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων, που εξελίσσεται από το περασμένο καλοκαίρι, όπου βγήκαν… 45άρια πιστόλια στο Γκάζι, εξελίχθηκαν επιθέσεις σε συνδέσμους με μολότοφ και… χειροβομβίδα, και εμπρησμοί αυτοκινήτων σε ελεύθερη κατασκήνωση οπαδών στη Χαλκίδα. 
Το τελευταίο επεισόδιο του επικίνδυνου πολέμου εξελίχθηκε στις 20:30 το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου όταν ομάδα περίπου 16 ατόμων, τα οποία δεν έφεραν διακριτικά ομάδας και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, προσέγγισαν με οκτώ μοτοσυκλέτες καφενείο στην οδό Ηπείρου στο Χαϊδάρι. Σχεδόν άμεσα επιτέθηκαν σε 49χρονο οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος καθόταν έξω από το κατάστημα με έναν φίλο του.
Βρίζοντας, άρχισαν να τον χτυπούν με ιδιαίτερη βιαιότητα. Ο στόχος της επίθεσης έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο.
Ακόμη και τότε, ένας από τους αντίπαλους χούλιγκαν τον «σούβλισε» τρεις φορές στον δεξιό γλουτό, ενώ ένας άλλος τον κλώτσησε στο πρόσωπο σπάζοντας μέρος της οδοντοστοιχίας του θύματος. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με τις μοτοσυκλέτες, στις οποίες είχαν καλύψει χαρακτηριστικά των πινακίδων κυκλοφορίας.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε διαγνωστικές εξετάσεις και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Ο φίλος του, που είχε δεχθεί και εκείνος την επίθεση των χούλιγκαν είχε φύγει από το σημείο της επίθεσης μόνος του και είχε πάει σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Στο μεταξύ οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ατόμου που συμμετείχε σε 20μελή ομάδα, η οποία την 1η Σεπτεμβρίου εκδήλωσε επίθεση με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον συνδέσμου του Ολυμπιακού στην οδό Λαοδικείας στη Νίκαια. Από βιντεοληπτικό και προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οι αρμόδιοι αξιωματικοί ταυτοποίησαν πως ένας από τους δράστες, ήταν ένας 36χρονος οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Ένα ακόμη περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι εκτόξευσαν χειροβομβίδα εναντίον συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στην οδό Εκφαντίδου στο Παγκράτι, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, δεν φαίνεται να έχει οπαδικό κίνητρο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι υπάρχουν ενδείξεις πως κίνητρο της επίθεσης είναι η αντιπαλότητα ποινικής φύσεως με ηγετικό μέλος του συνδέσμου.  
Μερική ταυτοποίηση, που ακόμη δεν μπορεί να μετατρέψει σε κατηγορούμενο τον δράστη, έχει γίνει για το σοβαρό περιστατικό, που εξελίχθηκε στις 16 Ιουλίου 2016, στο Γκάζι. Τότε ομάδα χούλιγκαν, τα μέλη της οποίας σύμφωνα με την αστυνομία ήταν υποστηρικτές της ΑΕΚ, μαχαίρωσαν δολοφονικά στο λαιμό 22χρονο φαντάρο, λίγα εκατοστά από την καρωτίδα, ενώ έβγαλαν 45άρι πιστόλι και το κόλλησαν στον κρόταφο ενός 20χρονου φίλου του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για εισχώρηση σεσημασμένων οπλοφόρων ποινικών, οι οποίοι επιδιώκουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε ομάδες φανατικών οπαδών, ενώ ανησυχούσαν για αναβάθμιση των επιθέσεων ακόμη και ένοπλες ενέδρες θανάτου.
Στο Γκάζι η ομάδα οπαδών αποτελούνταν από επτά άτομα, κάποια από αυτά πεζά και άλλα πάνω σε μοτοσυκλέτες.
Στην οδό Τριπτολέμου πλησίασαν στις 08:00 πρωί της 16ης Ιουλίου, τέσσερις οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αρχικά ρώτησαν τον έναν από αυτούς τι ομάδα είναι και -πριν ακόμα καταλάβουν τα θύματα τι έχει συμβεί- ο ένας από τους εφτά έβγαλε ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» και μαχαίρωσε «επαγγελματικά» στους μηρούς των ποδιών έναν 20χρονο.
Στη συνέχεια, δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα έσπασε ένα γυάλινο ποτήρι και μαχαίρωσε στο λαιμό 22χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον χειρούργησαν, γλίτωσε από θαύμα, αφού για λίγα εκατοστά το γυαλί δεν έπληξε την καρωτίδα του. Όταν ο τρίτος της παρέας επιχείρησε να υπερασπιστεί τους φίλους του, νεαρός έβγαλε 45αρι πιστόλι το κόλλησε στο κεφάλι του και απείλησε ότι αν κάνει οτιδήποτε θα τον σκοτώσει επί τόπου.

thetoc.gr - Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια