Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στους δρόμους για δεύτερη νύχτα πολλοί Γιαννιώτες - Νέος σεισμός το βράδυ

Στους δρόμους για δεύτερη νύχτα πολλοί Γιαννιώτες - Νέος σεισμός το βράδυ

Στον χορό των μετασεισμών εξακολουθούν να χορεύουν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων οι οποίοι φαίνεται πως θα περάσουν ένα ακόμη ανήσυχο βράδυ, μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που τους ταρακούνησε το βράδυ του Σαββάτου. 

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ζητά από τους πολίτες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι 
«Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά στην περιοχή των Ιωαννίνων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «θα πρέπει να περιμένουμε». Ανάλογη είναι και η εκτίμηση του καθηγητή και διευθυντή του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Παπαζάχου που είπε στο ΑθηναΪκό Πρακτορείο ότι «σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να είμαστε καθησυχαστικοί, ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Κλειστά σχολεία, Πανεπιστήμιο, δημόσιες υπηρεσίες 
Για λόγους προληπτικούς, ύστερα από ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, αποφασίστηκε τη Δευτέρα να μείνουν κλειστές οι μονάδες εκπαίδευσης και οι αθλητικοί χώροι.
Έτσι δεν θα λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως επίσης στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου.
Κλειστό θα μείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ και όλοι οι χώροι άθλησης -γυμναστήρια- που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα.

Οι δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών.
Επίσης, «παγώνουν» από σήμερα και τουλάχιστον για τρεις ημέρες, οι δίκες στα Ιωάννινα, λόγω του σεισμού. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι από σήμερα το πρωϊ έως και την 19η Οκωβρίου (οπότε θα κριθεί αν χρειάζεται παράταση), αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων και του Ειρηνοδικείου Κόνιτσας, για προληπτικούς λόγους που συνδέονται με την αποφυγή συνωστισμού πλήθους σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο έλεγχος για τυχόν ζημιές στα δικαστικά κτίρια, αλλά και για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία διαδίκων συνηγόρων και μαρτύρων.
Λόγω του σεισμού, σε αναβολή οδηγήθηκε εξάλλου ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός για την 7η αγωνιστική της Super League.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια