Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζητούν αλλαγή χώρου οι κρατούμενοι Τούρκοι που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στη Ρόδο

Ενώπιον του Αστυνομικού Διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου προσέφυγαν, με αίτημα την αλλαγή του χώρου κράτησής τους τρεις Τούρκοι υπήκοοι, που έχουν ζητήσει να τους 


χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στην χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και ότι φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.
Πρόκειται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Οι τρεις Τούρκοι εισήλθαν παράτυπα στην Ρόδο την 22α Αυγούστου 2016 και υποστηρίζουν ότι διώκονται στην πατρίδα τους για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
Εκτοτε είναι κρατούμενοι συνεχόμενα και μέχρι σήμερα, στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με ισάριθμες αποφάσεις για την απέλαση τους.

Την 26η Αυγούστου 2016 οι 3 Τούρκοι υπέβαλαν δια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώπιον του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Ρόδου αίτημα Διεθνούς Προστασίας και την 12η Σεπτεμβρίου 2016, ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους, με την αρχική καταγραφή τους και την περιληπτική ανάπτυξη των αιτημάτων τους, ενώ οι συνεντεύξεις τους, έχουν οριστεί για την 31η Οκτωβρίου 2016, την 1η Νοεμβρίου 2016 και την 2α Νοεμβρίου 2016.
Οι τρεις Τούρκοι εκθέτουν ότι επί 49 συνεχόμενες ημέρες είναι κρατούμενοι χωρίς προαυλισμό κι ότι οι συνθήκες κράτησής τους είναι δυσμενείς με αποτέλεσμα να τους έχουν παρουσιαστεί προβλήματα υγείας, ενώ κάποια προϋφιστάμενα έχουν επιδεινωθεί.

Τονίζουν εξάλλου ότι η ψυχολογική τους κατάσταση είναι καταρρακωμένη.
Ενας εξ’ αυτών είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού την 24α Σεπτεμβρίου και νοσηλεύτηκε για 5 ημέρες. Πάσχει, επίσης από χρόνιο πόνο λόγω χειρουργηθέντος κατάγματος γόνατος, παλαιού κατάγματος λείδας, αυχεναλγίας και οσφυαλγίας, μετά από τροχαίο ατύχημα .

Αντιμετωπίζει, όπως τονίζει, σοβαρό πρόβλημα δύσπνοιας, συνοδευόμενο από κλειστοφοβία και αίσθημα πανικού και χρήζει φαρμακευτικής αγωγής με αναγλγητικά και αντιόξινα δισκία, τα οποία ουδέποτε του έχουν χορηγηθεί.

Επισημαίνει ακόμη ότι ο χώρος κράτησής του είναι υπερπλήρης, με κακό εξαερισμό και χωρίς φυσικό φωτισμό και υποχρεούται να συγχρωτίζεται με ποινικούς κρατούμενους, ορισμένοι από τους οποίους, πάσχουν από στερητικό σύνδρομο, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συμπεριφορές.
Υποστηρίζει ακόμη ότι τα κελιά είναι βρώμικα και οι εγκαταστάσεις υγιεινής άθλιες, ενώ η ποιότητα των τροφίμων που του προσφέρονται είναι κακή.

Ο δεύτερος πάσχει από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου με έντονο μετεωρισμό και γαστρίτιδα, με συνιστόμενη λήψη φυτικών ινών, ενώ του συνεστήθη η λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής.
Ο τρίτος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, λόγω δε των ως άνω περιγραφόμενων συνθηκών κράτησης και της ακατάλληλης διατροφής του, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου την 3η Οκτωβριου 2016, λόγω απορρύθμισης του διαβήτη του και υψηλού πυρετού από άγνωστη αιτία.
Τους Τούρκους κρατούμενους εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Κώστας Αβδελλής.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια