Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Με ανασφαλείς εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια..."

Με τον νόμο 4336/2015 που ψηφίστηκε 14-08-2015 από την συντριπτική των βουλευτών  των πολιτικών κωμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου που  μια
από τις μεγάλες αλλαγές που προβλέπει είναι η αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τον επανακαθορισμό του ύψους των συντάξεων φυσικά προς τα κάτω,άλλα το κυριότερο την ψήφιση νέου μισθολογίου για τα ειδικά μισθολόγια που πιθανότατα θα οδηγεί σε περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων σε αυτά.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους ψηφίστηκε με το ΦΕΚ 83α ο νόμος 4387/12-5-2016 που προβλέπει την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της καταβολής συντάξεις καθώς και των επανακαθορισμό του ύψους αυτής.
Προβλέπει το πάγωμα τον μισθολογικών προαγωγών από τέλη Σεπτεμβρίου εκτός εάν βρεθούν ισοδύναμα(δεν βρέθηκαν) που αν και το εύχομαι(έστω και τώρα) το θεωρώ δύσκολο αυτό από μόνο του είναι.de facto μειωση του εισοδήματος του ένστολου προσωπικού.
Το αποτέλεσμα των παραπάνω αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξιμων αποδοχών αλλά και τουλάχιστον στασιμότητα στις αποδοχές των εν ενεργεία οι οποία οδηγεί έμμεσα σε μειώσει λόγο της αύξησης του κόστους ζωής.
Η ολοκλήρωση του 4336/15 θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου με την δρομολογούμενη ψήφιση του νέου μισθολογίου για τα ειδικά μισθολόγια που θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος για τον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά και για το επίπεδο διαβίωσις καθώς και της αγοραστικής δύναμης που έμμεσα θα έχει επιπτώσεις και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.Στις αρχαίες τραγωδίες στην κορύφωση του δράματος υπήρχε ο από μηχανής Θεός που επενέβαινε και διόρθωνε τα πράγματα...στην σημερινή πραγματικότητα τα δικά μας αλλά και όλων των εργαζομένων μάτια στρέφονται προς το υπουργείο οικονομικών.
Υπάρχει ένα συνδικαλιστικό κίνημα που προσπαθεί και παρ όλες τις αδυναμίες του,τα λάθη του είναι χρέος μας να το στηρίξουμε δίνοντας του την δυνατότητά να παλέψει αυτό που δεν μπορεί ο καθένας μας ατομικά.
Η πολιτεία έχει χρέος να κοιτάξει το παρελθόν που τα ειδικά μισθολόγια είχαν αδικηθεί και να αποδώσει σε αυτούς τους εργαζόμενους την εργασιακή ηρεμία την ασφάλεια που χρειάζονται κοιτώντας το μέλλον...με ανασφαλείς εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια στο επίπεδο που χρειάζεται η Ελληνικη κοινωνία σήμερα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ


ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Εύαγγελος
Μέλος Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης
Ελεγκτικής επιτροπής I.P.A.Θεσσαλονίκης  Μέλος ΑΣΠΑ



elas-lyste.blogspot.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια