«Κοιλάδα του Θανάτου»: Η περιοχή στο Τέξας που συνεχίζει να προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές


Η «Κοιλάδα του Θανάτου», όπως είναι γνωστή, αφορά μία έκταση 50 μιλίων από τον αυτοκινητόδρομο 45 στην Πολιτεία του Τέξας. Το παρατσούκλι της οφείλεται στην υψηλή συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί εγκληματίες την επιλέγουν κατά καιρούς για να θάψουν ή να εξαφανίσουν πτώματα.


Από το 1970, περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν εξαφανιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους κατά μήκος του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου.

Πρόκειται για μία απομακρυσμένη περιοχή, την οποία ο Τύπος ονομάζει πεδία θανάτου και οι εγκληματίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η φύση μπορεί να γίνει ο καλύτερος «συνεργός» στο τέλειο έγκλημα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κοιλάδα του Τέξας βοηθούν στην ταχύτερη αποσύνθεση των σωμάτων. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ίχνη εξαφανίζονται.


Αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν ερευνήσει την περιοχή αποκαλύπτουν αυτές τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για εγκαταλειμμένα πεδία πετρελαίου που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την έρευνα.

Οι περισσότερες από τις υποθέσεις που σχετίζονταν με τις 30 σορούς που βρέθηκαν στο σημείο, είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ήταν όλα κορίτσια ηλικίας 10-25 ετών, με φυσιογνωμικές ομοιότητες και το κυριότερο, δεν είχε εντοπιστεί ο δολοφόνος τους. Τα ευρήματα πολλές φορές σόκαραν τις αρχές, αφού τα πτώματα δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν, παρά μόνο από το DNA τους.

Αίσθηση προκάλεσε η περίπτωση της 12χρονης Μπρουκς Μπράσγουελ και της 14χρονης φίλης της Τζόρτζια Γκιρ, που είχαν εξαφανιστεί από το παντοπωλείο της γειτονιάς τους. Το μόνο που απέμεινε ήταν υπολείμματα από τα σώματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αποκάλυψαν την ταυτότητα των δυο ανήλικων κοριτσιών.

Το 1996 ένας άνδρας με το όνομα Έντουαρντ Χάρολντ Μπελ, ο οποίος ήταν κρατούμενος, καυχήθηκε ότι είναι υπεύθυνος για το φόνο 11 κοριτσιών στο Γκάλβεστον Κάουντι, τη δεκαετία του 1970. Τις αποκαλούσε οι «Έντεκα που πήγαν στον Παράδεισο».


Ποτέ όμως δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή του. Αργότερα, φοβούμενος τις συνέπειες άλλαξε την ομολογία του και υποστήριξε ότι συμμετείχε σε ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα πλύσης εγκεφάλου, που τον ώθησε να παραδεχτεί ότι σκότωσε τις 11 κοπέλες και τις έθαψε στο σημείο.

Είναι αδύνατο για την αστυνομία ακόμα και σήμερα, να παρακολουθεί και να ερευνά κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης. Το περιβάλλον είναι απόκοσμο και έχει τη φήμη της «χωματερής πτωμάτων».

Η πρόσβαση στο σημείο είναι εύκολη. Ένας παράδρομος από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο 45 του Τέξας οδηγεί απευθείας στο σημείο.

Η ιστορία της σκοτεινής έκτασης ενέπνευσε και τους δημιουργούς του Χόλιγουντ, οι οποίοι δημιούργησαν το 2012, μια ταινία τρόμου με τίτλο «Texas Killing Fields», με πρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

Παρακολουθείστε το αφιέρωμα του CBS για την «Κοιλάδα του Θανάτου»: Πηγή: mixanitouxronou.gr