Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψύλλοι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας

Με ψύλλους γέμισαν τα κρατητήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα χθες να εκκενωθούν προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση και απεντόμωση. Στα κρατητήρια
βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα 7 Ιρακινοί που είχαν φτάσει πριν λίγο καιρό με σκάφος στην περιοχή της Μεθώνης με άλλους συμπατριώτες τους και είχαν διαμοιραστεί σε διάφορα τμήματα για κράτηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κρατούμενοι τις τελευταίες μέρες είχαν διαμαρτυρηθεί για φαγούρα και τσιμπήματα στο σώμα τους. Ετσι, μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι. Χθες το πρωί αποφασίστηκε η μεταφορά τους σε άλλα τμήματα της περιοχής και πιο συγκεκριμένα 4 στο Κοπανάκι και 3 στα Φιλιατρά, προκειμένου να γίνει απολύμανση και απεντόμωση των κρατητηρίων -κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες- ώστε στην συνέχεια να επιστρέψουν και πάλι στα κρατητήρια της Κυπαρισσίας. Επίσης οι κουβέρτες και τα σκεπάσματα στάλθηκαν σε κλίβανο για απολύμανση προκειμένου να εξαλειφθούν παντελώς οι ψύλλοι.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 
Την ανάγκη για την λήψη μέτρων προστασίας των αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με τους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, τονίζει με δηλώσεις του στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος. Αφορμή στάθηκε η εκκένωση για απολύμανση και απεντόμωση από ψύλλους στα κρατητήρια της Κυπαρισσίας, μετά τη μεταφορά εκεί 7 παράτυπων μεταναστών. Βέβαια, οι ψύλλοι είναι το... λιγότερο, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών, όπως επισημαίνει και ο κ. Σταυρόπουλος. Ο πρόεδρος των αστυνομικών Μεσσηνίας αναγνωρίζει ότι το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με πολλές προεκτάσεις, αλλά και η Πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι «βαραίνει κατά κύριο λόγο τις πλάτες της Αστυνομίας». Και η Μεσσηνία δεν είναι στο απυρόβλητο λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς «τα παράλια του νομού μας συχνά - πυκνά "φιλοξενούν" παράνομους μετανάστες, οι οποίοι είτε εισέρχονται παράνομα στη χώρα, είτε προσπαθούν να εξέλθουν». Και οι αστυνομικοί είναι αυτοί οι οποίοι «καλούμαστε να συμμετέχουμε στη φύλαξη των παράτυπων μεταναστών, στην παροχή των πρώτων βοηθειών και στη μετακίνησή τους, χωρίς να γνωρίζουμε τον ιατρικό τους φάκελο και αν πάσχουν από οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια». Επιπλέον, επειδή «η Πολιτεία δεν μας προμηθεύει με τα αναγκαία προκειμένου να λαμβάνουμε κι εμείς τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία μας, αναγκαζόμαστε να ξοδεύουμε από δικά μας χρήματα επιβαρύνοντας τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό μας προϋπολογισμό», σημειώνει. Και προσθέτει και τον κίνδυνο «να κολλήσουμε κάποια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και να την μεταδώσουμε στην οικογένειά μας με ανυπολόγιστες συνέπειες». Καταλήγοντας ο Κ. Σταυρόπουλος τονίζει ότι «είναι καιρός η Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της και να μας εφοδιάσει με τα απαραίτητα για την προστασία μας» - και πρωτίστως «να μας εκπαιδεύσει κατάλληλα ώστε να μπορούμε στο μέλλον να αντεπεξέλθουμε σε ανάλογες περιπτώσεις, διασφαλίζοντας την υγεία τόσο των συναδέλφων, όσο και των ίδιων των μεταναστών». 
eleftheriaonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια