Το μωρό που … γεννήθηκε δύο φορές!


Η μικρούλα από το Τέξας έχει μάλλον κάθε δικαίωμα να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές, μια και «γεννήθηκε» δύο φορές!

Η Λίνλι Χόουπ Μπέμερ από το Λιούιβιλ του Τέξας την πρώτη φορά «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια της κύησής της -όταν είχε κλείσει την 28η εβδομάδα- και τη δεύτερη κανονικά, όταν συμπλήρωσε τις 40 εβδομάδες.

Η μητέρα της, Μάργκαρετ, διένυε την 16η εβδομάδα της κύησής της, όταν ο γιατρός την ενημέρωσε ότι το έμβρυο είχε ένα ιεροκοκκυγικό τεράτωμα: είχε αναπτυχθεί ένας όγκος στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα – κάτι που παρουσιάζεται σε 1 στις 30.000-70.000 γεννήσεις!

Ο όγκος αναπτυσσόταν ραγδαία, κάτι που θα προκαλούσε καρδιακή ανεπάρκεια και θα οδηγούσε στο θάνατό του.

Ο  μόνος τρόπος για να σωθεί ήταν να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, που απαιτούσε την εξαγωγή του εμβρύου από τη μήτρα της μητέρας του.


Οι γονείς της Λίνλι συμφώνησαν και η επέμβαση έγινε. Μετά από 28 εβδομάδες κύησης, οι γιατροί έβγαλαν το έμβρυο από τη μήτρα της μητέρας του και κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο σε μια πολύπλοκη επέμβαση, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Στη συνέχεια, οι γιατροί τοποθέτησαν και πάλι το έμβρυο στη μήτρα της μητέρας του και 12 εβδομάδες αργότερα η Λίνλι ήρθε στον κόσμο με καισαρική για να αντικρίσει (ξανά) το φως της ζωής.


Οκτώ μέρες μετά τη γέννησή του το μωρό υποβλήθηκε και σε νέα επέμβαση για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του όγκου.

Σήμερα όμως, τέσσερις μήνες αργότερα, αναρρώνει στο σπίτι της με την οικογένειά της.


Πηγή: nooz.gr