Δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν τον τρόμο στην Τουρκία

- Βρήκαν στο σημείο διακόσια (!) κιλά δυναμίτιδας!
- Το αιματηρό περιστατικό συνέβη κοντά σε αστυνομικό τμήμα της
Άγκυρας
- Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για "κινητικότητα" τρομοκρατών στην περιοχή
- Όταν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας πήραν εντολή να παραδοθούν, πυροδότησαν τα εκρηκτικά
- Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Δυστυχώς τείνει να γίνει... καθημερινότητα. Δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν σε γειτονιά της Άγκυρας, στην Τουρκία, με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε αυτά να σκορπούν τρόμο στη γείτονα.


Επιχείρηση που κατέληξε σε τραγωδία
Στην περιοχή βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, αφού υπήρχαν πληροφορίες για δράση τρομοκρατών από χθες, Παρασκευή,, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο υπόπτους να παραδοθούν, όμως η "απάντησή" τους ήταν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.
Ο ένας από τους δύο δράστες έχει ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ η ταυτότητα του δεύτεροτ παραμένει ακόμη άγνωστη. Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες πως ενδέχεται να επρόκειτο για γυναίκα, ενώ οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης και τρίτου υπόπτου, όπως ενημέρωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Ercan Topaca, στο NTV channel.


Διακόσια κιλά δυναμίτιδας!
Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν και την οργάνωση των υπόπτων. Δείχνουν όμως και το ότι μάλλον από τύχη η Τουρκία δεν θρηνεί περισσότερα θύματα.
Κι αυτό γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον διακόσια (!) κιλά δυναμίτιδας! Ακόμη, η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah μεταδίδει πως οι ύποπτοι, θέλοντας να μην κινήσουν υποψίες, είχαν κρεμάσει σημαίες της Τουρκίας στα οχήματά τους.Το τελευταίο κρούσμα την Πέμπτη
Εδώ να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν δύο ημέρες, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, μία ακόμη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ξανά κοντά σε αστυνομικό τμήμα, συγκόνίζοντας τη χώρα.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως οφείλονταν σε «έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας» και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους έχει τραυματισθεί σοβαρά, όπως έγραψε στο Twitter ο επαρχιακός κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν.

newsit.gr, rt.com / reuters.com
.