Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυτιλήνη: Κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και προσφύγων

Ένταση με επίκεντρο τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών και των προσφύγων στο hot spot της Μόριας αλλά και τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου, επικράτησε το πρωί στην Μυτιλήνη, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παίζουν κλεφτοπόλεμο στους δρόμους και τα σοκάκια της Μυτιλήνης με τις εξεγερμένες ομάδες των 80 ανδρών ιρακινής και συριακής καταγωγής.

Οι ομάδες των μεταναστών και των προσφύγων έφυγαν σήμερα από το hot spot της Μόριας σε μικρότερες ομάδες και στη συνέχεια, στο ύψος του Καρά Τεπέ ενοποιήθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης. 

Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πάρει μαζί τους σκηνές και υπνόσακους, καθώς και τους ταξιδιωτικούς τους σάκους, υποδηλώνοντας έτσι, ότι φεύγουν από το hot spot «για πάντα». Επίσης, όλοι τους αρνούνταν την παραμικρή διαπραγμάτευση με τις αστυνομικές αρχές, ακόμα και να μιλήσουν για τα αιτήματά τους σε δημοσιογράφους.
Όταν έφτασαν στην Επάνω Σκάλα, στη βόρεια είσοδο της πόλης, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε, οπότε και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία που διήρκεσε περί τις δυο ώρες.

Στη συνέχεια, γύρω στη 1 το μεσημέρι, ξαφνικά, οι διαμαρτυρόμενοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και τρέχοντας έφυγαν σε διάφορες κατευθύνσεις, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κατευθυνθούν σε στόχους που θεώρησαν πως είχαν οι διαμαρτυρόμενοι, με πρώτο αυτόν της πλατείας Σαπφούς, απ’ όπου θα ξεκινήσει η αυριανή παρέλαση και όπου θεωρήθηκε ότι οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρώνονταν.

Τελικά όμως, οι Σύροι και οι Ιρακινοί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου ανασυγκροτήθηκαν και κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. 

Τελικά, περίπου στις 2 το μεσημέρι και μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα να υποχωρούν προς το hot spot της Μόριας όπου και αυτή την ώρα πλησιάζουν.

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια