Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της ΕΑΣΥΔΑ για τις ελλείψεις στην αστυνομία. Τι είπε για Ζεφύρι ο Γ. Σταματάκης και τι απάντησε για Αχαρνές ο Κ. Μητσοτάκης (βίντεο)

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική σχετικά με την παραβατικότητα και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, εξέπεμψε από την
Ελευσίνα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) Γιώργος Σταματάκης.
Λαμβάνοντας το λόγο στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο δημαρχείο Ελευσίνας με φορείς της περιοχής, ο κ. Σταματάκης χαρακτήρισε «ιδιαίτερες» τις περιοχές της Δυτικής Αττικής λόγω της ύπαρξης Ρομά, καταυλισμών και μεταναστών, τόνισε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε οριακή κατάσταση ορακή από άποψη λειτουργικότητας, εξαιτίας της έλλειψης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι νοιώθουν εξαιρετικά ανασφαλείς από την αύξηση της εγκληματικότητας και απηύθυνε έκκληση να γίνουν άμεσες ενέργειες.
«Περιοχές όπως το Ζεφύρι αποτελούν ορμητήρια παραβατικών στοιχείων, τα οποία φεύγουν από την περιοχή δρουν σε όλη την Αττική και επανέρχονται εδώ» σημείωσε, ζητώντας παράλληλα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του τόπου να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη γνώμη των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς είναι εκείνοι που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα.


Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη ως την πρώτη πολιτική προτεραιότητα και βασική υποχρέωση του κράτους και επεσήμανε ότι είναι αυτονόητη πολιτική επιλογή η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής.
«Μου έκανε εντύπωση όταν στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών μου είπαν ότι υπήρχαν 100 οργανικές θέσεις και 45 άτομα προσωπικό. Εδώ δε μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων πρέπει να ξεκινήσει από τις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι θέλουν να είναι σε βολικές θέσεις, εμένα δε με αφορά».


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής (ΕΑΣΥΔΑ) Γιώργος Σταματάκης
Γιώργος Σταματάκης, γραμματέας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΥΑΔΑ











Γιώργος Σταματάκης, πρόεδρος, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, παραβατικότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελευσίνα, περιοδεία













http://doxthi.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια