Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα: Πως θέλουν οι άντρες τη γυναίκα τους και πως την κόρη τους;


Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Hart Research Associate έγινε διαδικτυακά και διεξήχθη μεταξύ 818 ανδρών, από 18 ετών και άνω. Οι άνδρες κλήθηκαν να επιλέξουν από μια λίστα με 10 έννοιες, τις δύο ή τρεις που θεωρούν πιο σημαντικές για μια σύζυγο ή σύντροφο. Από την ίδια λίστα, τους ζητήθηκε να εντοπίσουν τις πιο σημαντικές ιδιότητες που θα ήθελαν να έχει η κόρη τους όταν μεγαλώσει.

Η νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου τόσο για τις συζύγους (72%), όσο και για τις κόρες (81%).

Ωστόσο, οι λέξεις-ιδιότητες που επέλεξαν οι άντρες διαφέρουν για τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχουν οι σύζυγοι και οι κόρες τους. Έτσι, ενώ το 45% των ανδρών θεωρούν ότι το να είναι «ελκυστική» είναι μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες για τη σύζυγό/σύντροφό τους, μόνο το 11% ισχυρίστηκαν το ίδιο για την κόρη τους.

Ομοίως, το 34% απάντησε πως η σύζυγος/σύντροφος πρέπει να είναι «γλυκιά», ως βασικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της, όμως μόλις το 19% θέλουν το ίδιο και για την κόρη τους.

Στον αντίποδα, οι άντρες επιθυμούν τις κόρες τους «ανεξάρτητες», σε ποσοστό 66%, όμως μόλις το 34% επιθυμούν ανεξάρτητη σύζυγο/σύντροφο.

«Δυνατή», ομοίως, κόρη θέλουν το 48%, ενώ «δυνατή» σύζυγο θέλουν μόλις το 28%…

Πάντως περισσότεροι από ένας στους δύο άντρες ισχυρίζονται πως σήμερα είναι δυσκολότερο να είσαι πατέρας, εξαιτίας μιας σειράς αλλαγών που χαρακτηρίζουν εν γένει τη σχέση τους με τις γυναίκες, θέτοντας θέματα οικονομικά, εργασιακά, ανεξαρτησίας των γυναικών, ισότητας, μερίδιο ευθυνών τους στο νοικοκυριό, και άλλα που ενισχύουν την άποψη ότι το «καλούπι» της σχέσης μεταξύ άνδρα-γυναίκας δεν είναι αυτό που ήταν στο παρελθόν.


Πηγή: mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια