Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως έγινε η φονική συμπλοκή στην Κρήτη - Φόβοι για βεντέτα


Από ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση ξεκινάει να συνθέτει η Ασφάλεια Ηρακλείου το παζλ της χθεσινής τραγωδίας στις Πατσίδες όπου αλληλομαχαιρώθηκαν εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν διασωληνομένος.

 Το τηλεφώνημα αυτό που ίσως αποτελέσει την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της δολοφονίας έγινε γύρω στις 8 χθες το πρωί από έναν 66χρονο λογιστή και πρώην του ΙΟΕ ο οποίος καλούσε σε βοήθεια λέγοντας ότι ''κάποιος του επιτίθεται''.

 Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τόσο τον 66χρονο που έκανε την τηλεφωνική κλήση τραυματισμένο με μαχαίρι, όσο και έναν 69χρονο κάτοικο της ευρύτερης περιοχής της Ρογδιάς (Καπετανάκι Μετόχι), στο έδαφος μέσα σε μια λίνμη αίματος. Αμέσως, σχεδόν ταυτόχρονα με τους αστυνομικούς έφτασαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες τους οποίους και μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 Ο χώρος που εκτυλίχθηκε το περιστατικό μαρτυρούσε τα όσα είχαν προηγηθεί ανάμεσα στους δύο άνδρες, οι οποίοι συνεπλάκησαν και τραυματίστηκαν αμφότεροι. Κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία αλλά και τρία μαχαίρια (δύο κουζινομάχαιρα και ένα κρητικό μαχαίρι) βρήκαν οι αστυνομικοί σε διάφορα σημεία και τα κατέσχεσαν προκειμένου να εξετάσουν εάν ήταν εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε και κατασχέθηκε και μία μαγκούρα η οποία ωστόσο δεν ανήκε στον 66χρονο.

 Από την έρευνα πάντως που έκαναν οι αστυνομικοί χθες το πρωί δεν μπόρεσαν εξαρχής να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το πως έγινε το περιστατικό αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν στη διπλή σφαγή και στο θάνατο του ενός εμπλεκόμενου. Για τον 69χρονο οι γιατροί από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για έναν βαρύτατα τραυματισμένο ασθενή ο οποίος χαροπαλεύει... Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση λόγω των πολλών τραυμάτων που είχε στο σώμα και στο πρόσωπο όμως δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου ο άτυχος ηλικιωμένος έφερε τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιά αλλά και στο θώρακα και ενδεχομένως έχασε τη ζωή του από αιμορραγία. Ωστόσο και ακριβή αίτια θανάτου θα προκύψουν από τη νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Τα αίτια της αιματοχυσίας

Στο συμπέρασμα που οδηγήθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας είναι ότι ο 69χρονος αγροκτηνοτρόφος πήγε στο σπίτι του 66χρονου, άγνωστο όμως για ποιο λόγο. Οι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 66χρονος ο οποίος ήταν και ο μόνος που μπόρεσε να μιλήσει στους αστυνομικούς έκανε λόγο για ληστεία. ''Ήρθε για να με ληστέψει, ήρθε για να με ληστέψει'' φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια σε κατάσταση όμως σοκ και με τη γλώσσα σχεδόν... κομμένη από μαχαίρι. Ωστόσο η εκδοχή αυτή εξετάζεται με πολλή προσοχή από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για αν δουν εάν πράγματι είναι αυτός ο λόγος ή κρύβεται κάτι άλλο που ακόμα δεν έχει διαφανεί.

 Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούσαν δύσκολο το γεγονός να πήγε ένας ηλικιωμένος, κοντά στα 70 για να ληστέψει και μάλιστα χωρίς να πάρει προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας και το αυτοκίνητό του με το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πήγε στις Πατσίδες. Ένα στοιχείο που αποδυναμώνει το ενδεχόμενο της ληστείας, χωρίς όμως να το αποκλείει είναι και το γεγονός ότι ο 69χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι του 66χρονου, εκείνος του έκανε καφέ και η φασαρία ξεκίνησε στο εσωτερικό της οικίας για να συνεχιστεί και να καταλήξει έξω από αυτή. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο 66χρονος φέρεται να είπε πως δεν γνώριζε τον 69χρονο.
Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι εκείνο των οικονομικών διαφορών, κάποιο χρέος δηλαδή του 66χρονου προς τον 69χρονο, αλλά ακόμη και οι προσωπικές διαφορές.

 Φόβοι για επεισόδια

Ο θάνατος του 69χρονου αν και κάποιες πληροφορίες έλεγαν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, σήμανε συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Υπό τον φόβο επεισοδίων, δυνάμεις τις ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται στο ΠΑΓΝΗ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 69χρονου.
Σημειώνεται ότι ο 66χρονος δεν είχε αποκτήσει οικογένεια σε αντίθεση με τον 69χρονο που είχε δύο κόρες.

ΠΑΤΡΙΣ



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια