Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπαν τα μέλη της ΕΣΠΕΘ με βουλευτή της ΝΔ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) στα πλαίσια της συνεργασίας και των επαφών, με εκπροσώπους και φορείς, χθες το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποίησε στη
Καρδίτσα, συνάντηση με το κο. Κωνσταντίνο Τσιάρα, Γεν. Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδος και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, παραθέτοντας προφορικώς και γραπτώς, μέσω υπομνήματος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
 Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ Στέφανος Κουκουράβας, ο Επίτιμος Πρόεδρος και Οικονομικός σύμβουλος Ηλίας Νατσιούλας και το μέλος του Δ.Σ Νικόλαος Γκαμπλιάς.
Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν, διάφορα θέματα και τέθηκαν ορισμένα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ε.Δ, όπως Ασφαλιστικό – Βαθμολογικό – Συνταξιοδοτικό – Μισθολογικό, καθώς επίσης συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1.         Εισφορές μάχιμης πενταετίας, με τη μη καταβολή εισφορών ή πληρωμή αντίστοιχη με αυτή των Σ.Α.
2.         Θεσμοθέτηση επιδόματος υπερωριακής απασχόλησης καθόσον τα στελέχη δεν εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα αλλά πέραν αυτών, λόγω των υπηρεσιών και ασκήσεων που προβλέπονται σύμφωνα με το πρόγραμμα ωρών και εκπαιδεύσεως.
3.         Μεταθέσεις (Καθιέρωση ανωτάτου ορίου (5) στο αριθμό και μετά τη παρέλευση 25 ετών τα στελέχη να τοποθετούνται πλησίον του τόπου συμφερόντων).
Ο Βουλευτής αναγνώρισε τη σημαντικότητα των ζητημάτων, καθώς και το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε ότι, με όποια δική του θεσμική κίνηση ζητηθεί εκ μέρους μας, θα ενεργήσει υπέρ της συζήτησης των θεμάτων με τον Υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας,
Ο Πρόεδρος επεσήμανε για πολλοστή φορά, ότι η Πολιτεία είναι αυτή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις απέναντι στους στρατιωτικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μία διαρκής σύγχυση, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Κο Τσιάρα για τη θετική του στήριξη, σε όλα τα παραπάνω θέματα.
Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος επέδωσε στο Βουλευτή, υπόμνημα με τις προτάσεις  της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.




                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                      -Ο-
                                                   Πρόεδρος


                                              Στέφανος Κουκουράβας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια