Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί είναι "παράνομα" τα οδοιπορικά για αποσπάσεις κι εκτός έδρας των αστυνομικών, Ποιες ουτοπικές αλλαγές σχεδιάστηκαν προς όφελος των ένστολων

Στο ΓΛΚ εξακολουθεί να παραμένει το νέο Π.Δ. για τα οδοιπορικά των ένστολων στο οποίο προβλέπονται αυξήσεις στην ημερήσια αποζημίωση από τα 30 στα
40 ευρώ και τα έξοδα διανυκτέρευσης στα 60 και 80 ευρώ αναλόγως κατηγορίας, ενώ μειώνονται από τα 60 στα 50 χιλιόμετρα ο ορισμός των μετακινούμενων ως δικαιούχων.

Από την 1η του μήνα πάντως, οι αποζημιώσεις που χορηγούνται στους ένστολους είναι υπό συνθήκες εκτός πλαισίου νομιμότητας.  Κι αυτό γιατί στο 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (14 Αυγούστου 2015 ν. 4336), προβλέφθηκε εννεάμηνη παράταση ισχύος του προηγούμενος καθεστώτος χορήγησης οδοιπορικών εξόδων και αποζημιώσεων για διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις, που με διάφορες αλχημείες ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης του προβλεπόμενου χρόνου εφαρμογής, η 1η 1ου του 2016.

Ως εκ τούτου, στις 31 Σεπτεμβρίου έληξε ο νόμος χορήγησης των αποζημιώσεων και κανονικά θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί το νέο Π.Δ. με τις προβλεπόμενες διατάξεις  που παραθέσαμε εισαγωγικά. Αντί νέου Π.Δ. τα υπουργεία οικονομικών και άμυνας επιχειρούν να τροποποιήσουν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το μνημόνιο, φέρνοντας απόφαση για νέα παράταση ισχύος του προηγούμενου καθεστώτος, μέχρι τον 7ο του 2017.

Ποιο όμως είναι το αγκάθι; Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στόχος ήταν αφενός ν' αυξηθούν οι αποζημιώσεις, αφετέρου να περικοπούν σε μεγάλο βαθμό οι μετακινήσεις. Όμως ειδικά για την αστυνομία με το προσφυγικό και τις υπηρεσιακές λειτουργικές ανάγκες να παραμένουν αυξημένες καθιστώντας αναγκαίες τις μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, εκτινάσσουν πάνω από την πρόβλεψη τον προϋπολογισμό δαπάνης. Ως εκ τούτου, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια