Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Αντώνης Λιόγας αντικαθιστά τον Ισίδωρο Ντογιάκο στην Εισαγγελία Εφετών

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας θα αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην θέση του συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου που απομακρύνθηκε από τη θέση του προϊσταμένου, αφού του κοινοποιήθηκε η πειθαρχική καταδίκη του.


Ο κ. Λιόγας στη νέα ψηφοφορία που διεξήχθη για την θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας έλαβε 46 ψήφους  έναντι 31 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Παντελής Στραγάλης.
Τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έριξαν λευκή ψήφο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος εξέπεσε της θέσης του λόγω πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η παραπομπή σε δίκη του Ισίδωρου Ντογιάκου ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που είχε διανείμει στην Εισαγγελία Εφετών καλώντας σε Ολομέλεια τους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης («Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών») προκάλεσε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, ενώ στην πειθαρχική δίκη σε πρώτο βαθμό τού είχε επιβληθεί ποινή επίπληξης.
Κατά της απόφασης αυτής και επειδή κρίθηκε ήπια η ποινική μεταχείρισή του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, οπότε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε στην καταδίκη του.
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια