Ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά

Για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη σήμερα σε βάρος του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρη
Κοντομηνά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η δίωξη αφορά σε φοροδιαφυγή περίπου 48.000.000 ευρώ η οποία φέρεται να προέκυψε από τις αποκλίσεις μεταξύ των καταθεσέων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008 μετά από έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων και σε συνδυασμό στοιχείων από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και στην συνέχεια προσέφυγε στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση ,ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή.
Αυτή είναι η δεύτερη δικαστική "περιπέτεια" που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς καθώς ως γνωστόν έχει παραπεμφθεί και στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μαζί με 34 ακόμα πρόσωπα.

newsit.gr