Μήλα: Ασπίδα για πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου


Μάλλον επιβεβαιώνεται η ρήση με την οποία μεγαλώσαμε όλοι μας ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Public Health Nutrition, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση μήλων καθημερινά περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης πέντε διαφορετικών μορφών καρκίνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως εκείνοι που έτρωγαν τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες, στο έντερο, στο στόμα, στο πεπτικό και στο στήθος σε σχέση με τους ανθρώπους που τρώνε μήλα σπάνια ή καθόλου.

Μετα-ανάλυση περισσότερων από 40 ερευνών από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Περούτζια στην Ιταλία, έδειξε πως τα μεγαλύτερη οφέλη από την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου σχετίζονταν με τον καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου.

Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, το ποσοστό του ήταν περίπου 25% χαμηλότερο στους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ενώ ήταν μειωμένο κατά 20% σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του μαστού.

Η υγιεινή διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πιστεύεται εδώ και χρόνια πως δρα προστατευτικά απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου.


Πηγή: madata.gr