Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλύτερα μόνος στο κρεβάτι παρά με παρέα δηλώνουν τέσσερις στους δέκα ενήλικες!


Η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στη σχέση σας, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία  αποκαλύπτει ότι το μέσο ζευγάρι καυγαδίζει 24 φορές το χρόνο εξαιτίας της κακής ποιότητας ύπνου.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 εθελοντές από τις ΗΠΑ, εξέτασε τις συνήθειες ύπνου τους και πως η κόπωση επηρεάζει τη σχέση.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις των εθελοντών, ο μέσος άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του τις μισές μέρες του χρόνου (τις 182) και η κύρια αιτία γι’ αυτό είναι ο/η σύντροφός του.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες με μόνιμη σχέση ή γάμο παραδέχτηκαν ότι συχνά-πυκνά γκρινιάζουν επειδή ο ύπνος δίπλα στον/στη σύντροφό τους είναι μαρτύριο, ενώ ο ένας στους επτά είπαν ότι έφτασαν στο όριο να χωρίσουν διότι αδυνατούσαν να βρουν έστω και μια στιγμή ησυχίας όταν ξάπλωναν μαζί του/της.

Το μεγαλύτερο δεινό είπαν ότι είναι το ροχαλητό και ακολούθως η μανία του/της να τραβάει τα σκεπάσματα και το ότι κάνει ανήσυχο ύπνο, στριφογυρίζει όλη νύχτα και ενίοτε τους κτυπάει ή/και τους γρατζουνάει.

Άλλες συνήθειες που δημιουργούν προβλήματα στο κρεβάτι είναι τα πεπτικά αέρια, η... λογοδιάρροια τη στιγμή που ο άλλος πάει να κοιμηθεί, το ότι μιλάει στον ύπνο του, η κακοσμία του στόματος ή ακόμα και οι πολλές αγκαλιές και γλύκες στο κρεβάτι.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε ο ένας στους πέντε παραδέχτηκαν ότι έφτασαν στο σημείο να πάρουν κάποια στιγμή υπνωτικά χάπια για να μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι, ενώ ο ένας στους τέσσερις δήλωσαν ότι για τον ίδιο λόγο κάποια βράδια κοιμούνται στον καναπέ.

Συνολικά, το 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι κοιμούνται καλύτερα μόνοι τους ενώ μόλις το 30% είπαν ότι κοιμούνται καλύτερα μαζί με το ταίρι τους.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το ένα τρίτο των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Η ιδιαίτερα αποκαλυπτική έρευνα έδειξε ακόμα ότι συχνά-πυκνά οι άνδρες κάνουν υποχωρήσεις για να γλιτώνουν την κρεβατομουρμούρα. Έτσι, ο ένας στους τρεις είπαν ότι παριστάνουν πως τους αρέσει να κοιμούνται κρατώντας αγκαλιά την καλή τους, διότι φοβούνται να της πουν την αλήθεια.

Και ο ένας στους πέντε δήλωσαν ότι σιχαίνονται τις «αγκαλίτσες» και ότι περιμένουν να κοιμηθεί η σύντροφός τους για να απομακρυνθούν διακριτικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία στρωμάτων.


Πηγή: ygeia.tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια