Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν αρκούν οι δηλώσεις

Δεν υπάρχουν καλά και κακά χημικά, όπως δεν υπάρχει καλή και κακή καταστολή των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων της νεολαίας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων για
τα δίκαια αιτήματά τους.
Με αυτήν την έννοια δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά καταστολή, όπου η πρώτη μπορεί να δικαιολογηθεί και η δεύτερη είναι καταδικαστέα.
Κάθε προσπάθεια καταστολής των ειρηνικών λαϊκών διαδηλώσεων απέναντι σε πολιτικές που συρρικνώνουν το λαϊκό εισόδημα και περιστέλλουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, καθώς αυτό κατοχυρώνει το δικαίωμα της λαϊκής διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των νόμων.
Χθες για ακόμη μια φορά, οι δυνάμεις καταστολής ξέσπασαν κατά των συνταξιούχων με χρήση χημικών. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό με την τωρινή κυβέρνηση.
Και είναι η πολλοστή από τις 9 Μαρτίου 1995 όταν -με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου- εγκαινιάστηκε η πρακτική να χρησιμοποιούνται χημικά για να απωθηθεί διαδήλωση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Ο τότε πρωθυπουργός εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη σκληρότητα των οργάνων της τάξης απέναντι σε ανήμπορους ηλικιωμένους. Ωστόσο, εκείνο που αποδείχτηκε είναι η ματαιότητα των δηλώσεων. Ηταν να μη γίνει η αρχή...

ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι σημαίνει χρήση χημικών. Ούτε να καταφύγουμε σε μελέτες διεθνούς κύρους για να αποδείξουμε πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των πολιτών, ακόμη περισσότερο για την υγεία των ηλικιωμένων που ο χρόνος την έχει, ούτως ή άλλως, επιβαρύνει.
Καλύτερα από εμάς -και από τον καθένα- τα έχει πει το κυβερνητικό κόμμα τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση. Τότε που ζητούσε επιτακτικά την κατάργησή τους και κατήγγελλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη χρήση τους.
Δεν χρειάζεται να μπούμε στη συζήτηση αν τα χημικά χρειάζονται για εξαιρετικές περιπτώσεις. Π.χ. για την αντιμετώπιση των ταγμάτων εφόδου των φασιστών που κατεβαίνουν στους δρόμους οπλισμένοι με κάθε λογής φονικά εργαλεία. Δουλειά της Πολιτείας είναι να βρει τους τρόπους να αντιμετωπίσει το φασιστικό φαινόμενο.
Θα υπογραμμίσουμε, όμως, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει άμεσα και έμπρακτα πως αυτό που συνέβη χθες δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ ξανά σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού και των συνταξιούχων. Και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο με δηλώσεις δυσφορίας και αποτροπιασμού.



Η άποψη της Εφημερίδας των Συντακτών
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια