Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Δεν θα περιμένω να πεθάνει η Μυρτώ, ανάλγητο το κράτος»

«Δεν δέχομαι ότι θα περιμένω το παιδί μου να πεθάνει ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι. Η Μυρτώ μου ζει και και δεν θα την εγκαταταλείψω. Σώθηκε με τη δύναμη του Θεού και θα κάνω τα πάντα για να
γυρίσουμε στο σπίτι μας, ακόμη και αν έχω απεναντί μου ένα κράτος ανάλγητο»
Συγκλονίζουν τα λόγια της Μαρίας Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς, η οποία 4 χρόνια μετά την σεξουαλική της κακοποίηση από Πακιστανό στην Πάρο εξακολουθεί να δίνει τον δικό της αγώνα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αnimus» στη Λάρισα.
Οι θεράποντες ιατροι προτείνουν η 19χρονη σήμερα Μυρτώ να επιστέψει σπίτι της, εκτιμώντας ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα την βοηθήσει. Ωστόσο η μετακίνηση δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Οπως τονίζει η μητέρα της, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, το σπίτι δεν διαθέτει ασανσέρ,πολλώ δε μάλλον αναπηρική ράμπα και ειδικό μπάνιο. «Χρειάζονται 30.000 ευρώ για τις διαμορφώσεις αυτές, χρήματα τα οποία δεν έχω» προσθέτει και υπογραμμίζει: «Το κράτος δεν μας βοηθάει να φύγουμε απο εδώ. Λέγαμε παλιά ότι ο κόσμος έκρυβε τους αναπήρους. Νιώθω ότι το κράτος με ωθεί να λειτουργήσω με τον ίδιο τρόπο το 2016 αλλά δεν θα το κάνω. Το μόνο που ζητάω είναι βοήθεια για τα έξοδα για την επιστροφή»
Η κατάσταση της Μυρτώς είναι σταθερή. «Στην ομιλία δεν έχουμε σημαντική πρόοδο αλλά το παιδί μου με νιώθει και καταλαβαίνει τα πάντα. Το βλέπω στα μάτια της»

Ελεύθερος Τύπος - thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια