Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή της Ένωσης Νοτιοανατολικής στους Βουλευτές της ΄Β Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής απέστειλε επιστολή  στους Βουλευτές της ΄Β Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου
της Επικρατείας.


   Κύριοι Βουλευτές,

 

         Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιoανατολικής Αττικής, συμμετέχοντας ενεργά στον συνδικαλισμό των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας μας, απευθύνεται  σε σας με την παρούσα για να σας ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με  το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων και να σας ζητήσει την υποστήριξη σας  είτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθετικής διαδικασίας είτε μέσω της πολιτικής σας δραστηριότητας εκτός Κοινοβουλίου.

        Το τελευταίο διάστημα, αιχμή του συνδικαλιστικού μας αγώνα αποτελεί η συμμόρφωση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αμετάκλητα έχει αποφανθεί ότι οι μισθοί των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, αποκαθιστώντας εν μέρη τις άδικες περικοπές των Μνημονίων.

        Το παναστυνομικό αυτό αίτημά μας, το διακηρύξαμε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, στον οποίο με το εκδοθέν Ψήφισμά μας, τονίσαμε ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη και ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει με επίκληση αόριστων αρχών και υποσχέσεων , συνεχίζοντας την ανελέητη οικονομική μας αφαίμαξη, την υποχρηματοδότηση της λειτουργίας των Υπηρεσιών και την υποτίμηση της ζωής μας.

        Ήδη Θα γνωρίζετε, ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλαν τις περικοπές, επειδή αυτές αντιβαίνουν , μεταξύ άλλων, στις αρχές της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο  τον ιδιαίτερο ρόλο και εργασιακό καθεστώς των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

 

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

 

         Το προσεχές διάστημα, εφόσον η Κυβέρνηση προωθήσει τελικά στη Βουλή προς ψήφιση νέες ρυθμίσεις των ειδικών μισθολογίων, χωρίς να έχει λάβει υπόψη τις αμετάκλητες αποφάσεις της Δικαστικής Εξουσίας, θα μας βρει ενάντιους , με την βάσιμη προσδοκία της δικής σας παρέμβασης,  με στόχο την προστασία του θεσμού που υπηρετούμε και της προάσπισης των υπέρτατων αγαθών της εσωτερικής ειρήνης και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας μας. Με δεδομένη την αναγνώριση, και δικαστικά πλέον, της ιδιαιτερότητας και επικινδυνότητας του λειτουργήματος μας σας καλούμε σε συστράτευση και έμπρακτη στήριξη. 

         Από το 2010 και εντεύθεν, έχει βληθεί το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία έχουν ληστευθεί κατά τρόπο σκανδαλώδη ενώ το μέλλον μας συνολικά προδιαγράφεται δυσοίωνο.

        Τέλος,  ζητούμε να έχουμε συνάντηση μαζί σας  άμεσα , προκειμένου να σας αναπτύξουμε τα επιχειρήματα μας , αλλά και να συζητήσουμε για τα γενικότερα θέματα της περιφέρειας που μας απασχολούν.

 

 

                                                      Για το Δ.Σ.

 

                 -O-                                                                               -O-

 

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

 

 

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                   ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια