Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όσα έγιναν στη γενική συνέλευση στρατιωτικών να απασχολήσουν σήμερα Καμμένο και Α/ΓΕΑ

Ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης πρόσφατα αποφάσισε να αντικαταστήσει έναν Διοικητή μονάδας της ΠΑ με αφορμή ότι δεν τηρήθηκαν με απόλυτη ακρίβεια οι διαδικασίες για το
“κούρεμα” των χόρτων στο αεροδρόμιο της μονάδας. Παρά τις πολύ μεγάλες αντιδράσεις που διαπίστωσε ότι υπήρχαν αποφάσισε να πάρει “επάνω” του την απόφαση και να “χρεωθεί” το κόστος. Ως Αρχηγός ΓΕΑ έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να διοικεί όπως μόνο εκείνος πιστεύει…
Αυτό όμως πρέπει να ισχύει για όλες τις περιπτώσεις… Τα όσα έγιναν χθες πριν τη γενική συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής θα πρέπει λογικά να τον απασχολήσουν σήμερα κιόλας. Η εικόνα  στρατιωτικών αεροπόρων στον χώρο της γενικής συνέλευσης ήταν επιεικώς απαράδεκτη! Ένταση, φωνές και λεκτικές επιθέσεις άνευ λόγου και αιτίας…Οι γενικές συνελεύσεις στρατιωτικών δεν θα μετατραπούν ούτε σε συνεδριάσεις …φοιτητικών παρατάξεων, ούτε σε συνεδριάσεις συνδικαλιστών της κακιάς ώρας.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι ότι από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας τέθηκε θέμα για την παρουσία του Militaire.gr στον χώρο της γενικής συνέλευσης! Δεν βρεθήκαμε εκεί για να παρακολουθήσουμε τη γενική συνέλευση, αλλά για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι το κλίμα. Και ήταν απογοητευτικό. Ίσως γι΄ αυτό κάποιοι δεν μας ήθελαν εκεί.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να μπει σε μία τάξη το ανοιχτό ζήτημα της εκπροσώπησης των στρατιωτικών από έναν νόμιμο φορέα που θα κινείται μέσα σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο με κανόνες, τάξη και ευπρέπεια. Ο Καμμένος και ο Βίτσας πρέπει να πιστωθούν ότι το κατάλαβαν και νομοθέτησαν αναλόγως. Αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να καταλάβουν ότι ανοχή σε φαινόμενα και περιστατικά που θέτουν σε αμφισβήτηση όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, δραστικά και αποτελεσματικά.
Υποθέτουμε ότι σ΄ αυτή την άποψη θα προσχωρήσει και η ΝΔ που χρόνια τώρα δήλωνε ανήσυχη για την διατάραξη του κλίματος στις ΕΔ, αν και δεν είχε υπάρξει ούτε ένα περιστατικό που να δικαιολογεί τις ανησυχίες της. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη  στοιχειώδης λογική στον τομέα Άμυνας της ΝΔ.
Τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί ήδη η ανοχή και η ασυλία που έχει δοθεί εδώ και μήνες σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, τακτικές και παρεμβάσεις που δεν ταιριάζουν σε στελέχη των ΕΔ, οδηγεί κάποιους στο συμπέρασμα ότι έχουν το πράσινο φως να κάνουν ότι θέλουν. Προφανώς δεν είναι έτσι.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έχει καμία δικαιολογία, γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και γεγονότα.

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια