Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιδημία διαρρήξεων σε σπίτια επωνύμων-Τέσσερις επιθέσεις σε ένα μήνα

Επιδημία διαρρήξεων σε σπίτια επωνύμων παρατηρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με τελευταίο κρούσμα την «επαγγελματική» εισβολή στην οικία του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού στου
Παπάγου. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας που ασχολούνται με το κυνήγι διαρρηκτών έχει μπει σπείρα που μελετά καλά το στόχο της, παρακολουθεί για καιρό την επιλεγμένη οικία και εισβάλλει «αθόρυβα» έχοντας συνήθως πληροφόρηση για το που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Η Αστυνομία έχει καταγράψει μέσα σε διάστημα ενός μήνα τέσσερις επιθέσεις –τρεις διαρρήξεις και μία ληστεία- σε σπίτια επωνύμων, στις οποίες οι δράστες στόχευαν –μεταξύ άλλων- το χρηματοκιβώτιο.
Θύματα η τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ο μουσικός παραγωγός Τόνυ Μαυρίδης, μία δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ και ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.
«Είτε ξέρουν από πριν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο και προτιμούν να μπουν στο σπίτι όταν ο ιδιοκτήτης απουσιάζει είτε δεν ξέρουν και ζητούν από το θύμα να τους οδηγήσει σε αυτό. Παρατηρούμε ότι δεν πτοούνται από τις κάμερες ποντάροντας ότι έχουν κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αλήθεια αλλά μπορούμε να συλλέξουμε στοιχεία από άλλα συνηθισμένα λάθη που κάνουν, τα οποία δεν αναφέρουμε δημόσια για να μην τους κάνουμε πιο αποτελεσματικούς», λέει αστυνομική πηγή.
Η τελευταία διάρρηξη σε οικία επωνύμου έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στου Παπάγου και είχε θύμα τον Αλέκο Φασιανό. Οι δράστες διέρρηξαν τη μπαλκονόπορτα και αμέσως αναζήτησαν το χρηματοκιβώτιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε κοσμήματα. Κατόπιν, το ξήλωσαν και το πήραν μαζί τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρρηξη διήρκησε πολύ λίγο χρόνο, καθώς οι δράστες γνώριζαν ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να επιστρέψει ο ζωγράφος από την έξοδό του. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον ίδιο όταν γύρισε στο σπίτι του και αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια