Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα άκρα η αντιπαράθεση για τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΟΕΠΛΣ

Θολό τοποίο  και νοσηρό κλίμα εξακολουθούν να υπάρχουν στους κόλπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Λιμενικού Σώματος.  


Η έκθεση των ορκωτών λόγιστών για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας , την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος Θ.Τσατσουλής, κατηγορώντας ουσιαστικά τον τότε πρόεδρο και τον ταμία για αδιαφανή διαχείριση περίπου 248.000 ευρώ, αμφισβητείται από άλλα μέλη της ΠΟΕΠΛΣ, όπως ο Χρήστος Πασχαλάκης, ανακοίνωση του οποίου λάβαμε και δημοσιεύουμε:

"Το πόρισμα και η αλήθεια"

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. ΤΣΑΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος, μετά την πλήρη απουσία του από όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν καθημερινά τους συναδέλφους (μισθολόγιο, καλλικράτης, οργανικές, τα νέα ΠΔ μεταθέσεων, οδοιπορικών, πειθαρχικό κτλ), μετά και την άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του από την απόλυτη πλειοψηφία του συμβουλίου της ΠΟΕΠΛΣ, μετά και από το άνευ προηγουμένου γάντζωμα του στην προεδρική καρέκλα, το μόνο πράγμα που ασχολήθηκε, ήταν μια προσωπική του ανακοίνωση σχετικά με την έκθεση των ορκωτών λογιστών έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν για το έτος 2012.
            Σχετικά με αυτή του την κίνηση (καθαρά για προεκλογικούς λόγους) και επειδή όλοι οι συνάδελφοι αναρωτιούνται τί ακριβώς συμβαίνει, θέλω ν' αποσαφηνίσω τα εξής:
                        α) Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ, πήρε ομόφωνη απόφαση για δεκαετή έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, δηλαδή από το έτος 2006 έως και το 2016. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, αφορούσε μόνο στο έτος 2012, με προσωπική απόφαση του κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ. Γιατί άραγε; Γιατί δεν ξεκίνησε ως όφειλε από το 2006 ή ακόμη καλύτερα από το 2016 (έτος προεδρείας του);
                        β) Μόνος του ο κος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, εκτός από το έτος ελέγχου, αποφάσισε και για την εταιρεία που θα έκανε τον έλεγχο.
                        γ) Μόνος του και πάλι ο κος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, πλήρωσε την εταιρεία με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.000 € , χωρίς καν να είναι ενήμερος ο ταμίας της ΠΟΕΠΛΣ κος ΚΥΡΑΝΗΣ Κων/νος.
                        δ) Μόνος του για πολλοστή φορά, προσκόμισε το βιβλίο ταμείου και τυχόν παραστατικά, χωρίς πάλι να είναι ενήμερος ο ταμίας της ΠΟΕΠΛΣ κος ΚΥΡΑΝΗΣ Κων/νος. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα, αν προσκομίστηκαν τ' απαιτούμενα – απαραίτητα στοιχεία – παραστατικά.
                        ε) Στη συνέχεια και πάλι ενεργώντας αυτοβούλως, προέβη σε δημοσίευση, χωρίς να επεξηγεί πλήρως ως όφειλε το πόρισμα του ελέγχου, επιλέγοντας το μονοπάτι της σπίλωσης υπολήψεων.
                        στ) Εάν πραγματοποιηθεί ο ίδιος έλεγχος για τα έτη 2015 και 2016 στα οποία πρόεδρος είναι ο κος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, τ' αποτελέσματα του ελέγχου, θα είναι περίπου τα ίδια με του 2012, διότι ποτέ δεν έχει κοπεί απόδειξη όπως ορίζεται από το καταστατικό.
                        ζ) Ο ίδιος ο κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ στο έκτακτο Δ.Σ. Στις 13-10-2016, φέρνοντας το μαγνητόφωνο συνεχώς μπροστά στο στόμα του, έλεγε πολλάκις τις φράσεις: “δεν είπα κανέναν κλέφτη”, “δεν είπα ότι έκλεψε κανείς λεφτά”, “ο ΔΡΙΒΑΚΟΣ φαίνεται ότι δεν έχει κανένα ζήτημα” και άλλες πολλές παρόμοιες εκφράσεις μη αποδίδοντας σε κανένα πρόσωπο ευθύνες.
                        η) Ο κος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, έως και σήμερα ως πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, δεν έχει φέρει κανένα οικονομικό θέμα στο Δ.Σ και οποιαδήποτε δαπάνη έχει γίνει, είναι χωρίς απόφαση του συμβουλίου, κινούμενος συνεχως αντικαταστατικά.
            Για την ακρίβεια όλων όσων προανέφερα, καλώ όλους τους συναδέλφους να ρωτήσουν τα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως τους γεν. Γραμματέα κ. ΚΑΜΒΥΣΗ Σαράντο και ταμία κ. ΚΥΡΑΝΗ Κων/νο.
            Κε ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, αφήστε επιτέλους τις κινήσεις αποπροσανατολισμού και κάντε την χάρη σε όλους τους συναδέλφους, υποβάλλοντας επιτέλους την παραίτηση σας. 

Έχετε απολέσει την πλειοψηφία προ πολλού. Μετατρέψατε την Ομοσπονδία σε τσίρκο.

Χρήστος Πασχαλάκης - Μέλος Δ.Σ ΠΟΕΠΛΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια