Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σημαντική αρτηρία διακίνησης ναρκωτικών η Αλβανία -Το απόρρητο πόρισμα της αστυνομίας

Απόρρητο πόρισμα της αλβανικής αστυνομίας, που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι σε όλη τη χώρα υπάρχουν τριακόσιες εξήντα τρεις οργανωμένες φυτείες δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα «360grade.al», η Αλβανία έχει μετατραπεί σε σημαντική αρτηρία διακίνησης ναρκωτικών προς την Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ. Το πόρισμα περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση σε όλους τους νομούς της Αλβανίας.
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, μόνο τον Σεπτέμβριο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κατασχέθηκαν στην επικράτεια έξι τόνοι ινδικής κάνναβης. Η καλλιέργεια χασισόδεντρων στην Αλβανία, προκαλεί ήδη ανησυχία στις Βρυξέλλες με τον Ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κουκάν, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Αλβανία, να δηλώνει ότι «η χώρα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με την καλλιέργεια ναρκωτικών».
Αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και ανέφερε ότι η χώρα είναι από τις κυριότερες πηγές παραγωγής της ινδικής κάνναβης στην Ευρώπη.
iefimarida.gr - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια