Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκαλυπτικό: Χτύπημα στην αρχαιοκαπηλία έδωσε η αστυνομία στα Ιωάννινα

Ένα μεγάλο χτύπημα στη μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας ,έδωσαν χθες βράδυ στα Ιωάννινα οι
άνδρες της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimanews.gr , οι Αστυνομικοί που είχαν τις σχετικές πληροφορίες και μετέβησαν τα τελευταία 24ωρα από την Αθήνα στα Ιωάννινα, έθεσαν σε στενή παρακολούθηση τρεις άντρες που εμπλέκονται στην υπόθεση και οι οποίοι συνελήφθησαν επ αυτοφώρω , με ένα ολόχρυσο στεφάνι ανεκτίμητης αξίας , της Νεοελληνικής περιόδου, λίγο πριν την αγοροπωλησία.



Δύο Θεσσαλονικείς και ένας Αρμένιος που ζει στην Κομοτηνή συνελήφθησαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το κειμήλιο θα αγόραζε έναντι αδρής αμοιβής ο Αρμένιος.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ

Λίγες ώρες πρίν  και έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική και σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν επτά μέλη σπείρας, μελη εγκληματικής οργάνωσης. Η εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στις κλοπές Ι.Χ. οχημάτων, τα οποία αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα μετέφεραν στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου, σε μάντρα - διαλυτήριο οχημάτων, που είχαν οργανώσει και λειτουργούσαν για το σκοπό αυτό. Ο χώρος λειτουργούσε ως επιχείρηση- «σκραπατζίδικο», με σκοπό την εξυπηρέτηση και τη συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.Τα κλεμμένα οχήματα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις του διαλυτηρίου, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τα μετέφεραν αυτούσια, σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περαιωθούν παραγγελίες για κλεμμένα αυτοκίνητα. Τα ναρκωτικά τα μετέφεραν και τα διέθεταν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για την αποφυγή της σύλληψής τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, με τους οποίους παρακολουθούσαν τις συχνότητες της αστυνομίας, καθώς και άλλο όχημα το οποίο προπορευόταν και ειδοποιούσε για τυχόν μπλόκα και ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής.Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 64 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων και 2 απόπειρες κλοπής.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ Κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Επί ποδός και χωρίς σταματήσει λεπτό να παρακολουθεί την έκβαση όλων των μεγάλων αστυνομικών επιχειρήσεων που ήταν σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες , σε Πάτρα και Ιωάννινα κατά των αρχαιοκάπηλων , ήταν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας , ο οποίος ενημερωνόταν συνεχώς για όλες τις εξελίξεις και το κρίσιμο που χαρακτηρίζει τους χειρισμούς τόσο μεγάλων υποθέσεων. Μόνο τυχαία δεν ήταν η διαταγή του , με την οποία λίγο μετά το χτύπημα της Αρχαιοκαπηλίας στην Πάτρα και λίγο πριν το αντίστοιχο στα Ιωάννινα, ευχαριστούσε ολόκληρη την πυραμίδα της Ελληνικής Αστυνομίας , δείχνοντας έτσι και εμπράκτως την αναγνώριση του δύσκολου έργου που καλούνται καθημερινά να φέρουν εις πέρας.

Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛΑΣ δίνει και εμπράκτως την πρέπουσα τιμή στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με διαταγή , κίνηση ΜΑΤ , που αγγίζει το φιλότιμο και αποτελεί κινητήριο δύναμη για καθημερινές μάχες με αυταπάρνηση εναντίον της μικρής και μεγάλης εγκληματικότητας.


Βίβιαν Στασινού
vimanews.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια