Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο! Η στιγμή που οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδοτούν διακόσια κιλά εκρηκτικών

- Το νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη κοντά σε αστυνομικό τμήμα της Άγκυρας
- Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη σφοδρή έκρηξη
- Οι
αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για "κινητικότητα" τρομοκρατών στην περιοχή
- Όταν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας πήραν εντολή να παραδοθούν, πυροδότησαν τα εκρηκτικά
- Ολοσχερώς κατεστραμμένα τα οχήματα
- Το PKK "βλέπει" πίσω από την επίθεση η Τουρκία
- Οι πρώτες εικόνες από το σημείο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις έρευνες

Για μία ακόμη φορά μία επίθεση αυτοκτονίας σκορπά τρόμο στη γείτονα χώρα. Δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν στην οδό Haymana, σε γειτονιά της Άγκυρας, στην Τουρκία, με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε αυτά να πυροδοτούν την τεράστια ποσότητα εκρηκτικών που είχαν μαζί τους, όταν πήραν εντολή από αστυνομικούς να παραδοθούν.
Σοκαριστικό βίντεο
Η πληροφορία πως οι βομβιστές αυτοκτονίας "κουβαλούσαν" διακόσια κιλά εκρηκτικών ήταν από μόνη της συγκλονιστική, ωστόσο η εικόνα είναι προφανώς πιο "δυνατή".
Και η εικόνα έρχεται από ένα βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό δίκτυο haberturk.com και ήδη αναπαράγεται ευρέως στα social media και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο





Το χρονικό
Στην περιοχή βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, αφού από χθες, Παρασκευή, υπήρχαν πληροφορίες για δράση τρομοκρατών.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο υπόπτους, έναν άντρα και μια γυναίκα να παραδοθούν, όμως η "απάντησή" τους ήταν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.
Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης πως είναι πιθανόν οι δύο νεκροί να είχαν σχέση με το Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Οι δύο τους καταζητούνταν έπειτα από πληροφορίες που ήλθαν εν γνώσει των αρχών από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, πρόσθεσε.
Οι πρώτες εικόνες
Παρά το γεγονός πως η πληροφόρηση ήταν άμεση από πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν είχαν δημοσιευτεί για αρκετή ώρα εικόνες από το σημείο, κάτι που συμβαίνει συχνά στην Τουρκία, όπου τα social media... φιμώνονται.
Οι πρώτες εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων παρουσιάζουν ερευνητές της αστυνομίας με λευκές στολές να ερευνούν την περιοχή γύρω από μία αγροτική καλύβα, η οποία έχει αποκλεισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.




ΦΩΤΟ REUTERSΦΩΤΟ REUTERS


ΦΩΤΟ REUTERSΦΩΤΟ REUTERS





Διακόσια κιλά δυναμίτιδας!
Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν και την οργάνωση των υπόπτων. Δείχνουν όμως και το ότι μάλλον από τύχη η Τουρκία δεν θρηνεί περισσότερα θύματα.
CNN Türk: «Το υλικό που χρησιμοποίησαν ήταν 200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου»
Κι αυτό γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον διακόσια (!) κιλά δυναμίτιδας! Ακόμη, η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah μεταδίδει πως οι ύποπτοι, θέλοντας να μην κινήσουν υποψίες, είχαν κρεμάσει σημαίες της Τουρκίας στα οχήματά τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο βομβιστές προετοίμαζαν επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, όταν η έκρηξη σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Άγκυρα με την πόλη Χαϊμανά.
Το τελευταίο κρούσμα την Πέμπτη
Εδώ να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν δύο ημέρες, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, μία ακόμη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ξανά κοντά σε αστυνομικό τμήμα, συγκόνίζοντας τη χώρα.
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως οφείλονταν σε «έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας» και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ο ένας από τους οποίους έχει τραυματισθεί σοβαρά, όπως έγραψε στο Twitter ο επαρχιακός κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν.






newsit.gr με πληροφορίες από rt.com / reuters.com
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια