Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΓΕΕΘΑ: Τι λέει για τους άταφους ήρωες στην Αλβανία

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ΓΕΕΘΑ τις πληροφορίες που δημοσίευσε το πρωί το Onalert σχετικά με τη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας για την
αναζήτηση των Ελλήνων που έπεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1940 - 41 και δεν έχουν εντοπιστεί και ενταφιαστεί.

Η συνεδρίαση έρχεται μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσαν στη Βουλή δώδεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι δώδεκα "γαλάζιοι" βουλευτές ρωτούν τι έχει γίνει από την πλευρά της Ελλάδας στο θέμα της δημιουργίας στρατιωτικού κοιμητηρίου στην Κορυτσά και γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι αποφάσεις που έλαβε η μικτή ελληνο-αλβανική επιτροπή στο θέμα των "άταφων" πεσόντων στπ μέτωπο της Αλβανίας.

Τι γράφει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Από τις 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα, η δεύτερη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας με την συμμετοχή 12μελούς Αλβανικής αντιπροσωπείας.

Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα εφαρμογής της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας του 2009, σχετικά με την αναζήτηση, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έπεσαν σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-1941.


onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια