Τραγωδία: Νεκρό σε τροχαίο κοριτσάκι δύο ετών, Ζώνη και αερόσακος

Ναι είναι τραγωδία !!Θερμα συλλυπητήρια στην οικογένειά του !Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες όμως θάθελα να πω δυο λόγια πάνω σε αυτά που
αναφέρει το ρεπορτάζ .
1.Τα παιδιά μέχρι 4 ετών μεταφέρονται δεμένα στο παιδικό κάθισμα με πορεία ανάποδη αυτής του αυτοκινήτου!
2.Το βάρος της κεφαλής του βρέφους είναι πολλαπλάσιο του βάρους του σώματός του σε σχέση με τον ενήλικα!
3.Το 78%των παιδικών τροχαίων τραυματισμών αφορά χτυπήματα του αυχένα!
4.Ο αερόσακος φουσκώνει σε 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου !!
5.Η ταχύτητα του ανοίγματος του είναι 280-350 χλμ/ώρα !!
6.Ο συνολικός χρόνος πρόσκρουσης ,ανοίγματος αερόσακου ,τραυματισμού ή σωτηρίας,δεν ξεπερνούν το 1 δέκατο του δευτερολέπτου !
7.Ο αερόσακος ανοίγει με σταθερή πρόσκρουση με ταχύτητα άνω των 19-25 χλμ περίπου !
8.Ο χρόνος της επαφής μας με τον αερόσακο ,όταν φοράμε ζώνη,γίνεται στη αρχή του ξεφουσκώματός του,αλλιώς θά είχαμε πρόσκρουση σε "βράχο ", με ότι αυτό σημαίνει !
Άρα!!
Φοράμαι ζώνη,και μέχρι τα 4 τους ,τα παιδιά μας στο μπροστινό κάθισμα με ανάποδη φορά στην πορεία του αυτοκινήτου μας,στο ειδικό για την ηλικία τους καθισματάκι,και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ τον αερόσακο!!!!
Μακάρι το παιδάκι νάναι το τελευταίο ΑΘΩΟ θύμα τροχαίου συμβάντος ...


 Ο Γιάννης Λιονάκης είναι πρόεδρος της ΕΛΠΑ


Ακολουθεί η τραγική είδηση που προκάλεσε τον σχολιασμό

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι δύο ετών στον Μυλοπόταμο, μετά από πρόσκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε η μητέρα του σε κολώνα της ΔΕΗ.
Πρόκειται για τραγικό συμβάν, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί η νεαρή μητέρα πήρε το δύο ετών κοριτσάκι της για να το μεταφέρει στον παιδικό σταθμό. Καθώς οδηγούσε, κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω στην κολόνα. Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού, το οποίο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και μετά στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία χρονική σύγχυση σχετικά με το πότε θα φτάσει το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα ο παππούς του κοριτσιού να το μεταφέρει στο Ηράκλειο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του. Η μητέρα και οδηγός, με κακώσεις και κάταγμα στο πόδι, μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Ηράκλειο, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο είναι συγκεχυμένες, όλα όμως δείχνουν ότι το άτυχο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνοιξε ο αερόσακος.
Το σημερινό τραγικό συμβάν αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου με τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και φορέων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τίθεται σοβαρό θέμα διότι η βάρδια ασθενοφόρου είναι δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα. «Πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί, αν συμβεί κάτι που να χρειάζεται διακομιδή, να είναι η μέρα της βάρδιας…» ανέφεραν κάτοικοι, ο οποίοι επισημαίνουν ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια και το ζητούμενο της κοινωνίας είναι η 24ωρη καθημερινή βάρδια ενός ασθενοφόρου με βάση το κέντρο υγείας της περιοχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

.