Θυμάστε τους παπαροκάδες; Μάθετε που βρίσκονται και τι κάνουν!


Το 2000 η Εκκλησία έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στη νεολαία, επιχειρώντας να προσελκύσει κόσμο, που έχει απομακρυνθεί από τα Θεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με προοδευτικές κινήσεις, γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία. Φυσιογνωμία χαρισματική, βλέπει τις εκκλησίες να κατακλύζονται από νέους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανανέωσης, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ιδρύει μια μπάντα από μοναχούς, τους Παπαροκάδες. Τα ΜΜΕ εκστασιάζονται, γίνονται πρώτο θέμα παντού. Τα τραγούδια τους, γίνονται νούμερο 1, σε χρόνο ρεκόρ.  Το πραγματικό όνομα του συγκροτήματος, οι «Ελεύθεροι», αν και τα media τους αποκαλούν, οι παπαροκάδες. Τέσσερις δίσκοι, αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ένα μουσικό φαινόμενο που όμως δεν κράτησε πολύ.


Οι Ελεύθεροι μπορεί να ήταν διαφορετικοί, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την κατάρα που κυνηγάει κάθε μπάντα. Οι προστριβές, οι προσωπικοί εγωισμοί και η κόντρα με το Γέροντα Νεκτάριο οδηγούν στη διάλυση του συγκροτήματος.

Ο πατήρ Παντελεήμων, κατά κόσμον Γιάννης Παπανικολάου, έφυγε από το συγκρότημα, μετά από κόντρα με τον εμπνευστή του συγκροτήματος, συνεχίζει να ασχολείται με τη ροκ μουσική, αφού ηγείται ροκ μπάντας.


Ανάλογη διαδρομή ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Ο Μοναχός Χριστόφορος ζει μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με την αγιογραφία. Ο δε καλόγερος Χρυσόστομος εγκατέλειψε το μοναχισμό και ζει μόνιμα στην Αυστραλία.


Πηγή: e-radio.gr