Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμετακίνητος ο Σόιμπλε για το χρέος


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγνώρισε ότι η Ελλάδα σημείωσε προόδους, καλώντας ωστόσο τη χώρα να μην παρεκκλίνει από τη μεταρρυθμιστική οδό. Παράλληλα απέρριψε εκ νέου κάθε συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018.
Αισιόδοξος για το μέλλον της ΕΕ παρά τις πολλαπλές προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας. Αναγνώρισε μεν κάποια πρόοδο, τόνισε ωστόσο την ανάγκη να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Πολλά πράγματα στην ΕΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία, εκτιμώντας ότι η Ιταλία θα έχει θετική οικονομική εξέλιξη και υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δρομολόγησε κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. «Οι Έλληνες σημειώνουν επίσης προόδους – ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παρεξήγηση» την άποψη ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

πηγή: enikos


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια