Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελική παρέμβαση για αποχή μαθητών λόγω προσφύγων

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον

 αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μια σειρά από άλλες πράξεις (απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και τη παράνομης βία) στην περίπτωση των γονιών της κοινότητας Προφήτη τού δήμου Βόλβης που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.
Προηγήθηκε αναφορά από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Ανανιάδη, σχετικά με την απόφαση της επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ως διαμαρτυρία για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην ίδια σχολική μονάδα, αλλά και την πρόταση που διατύπωσαν οι ίδιοι να χρησιμοποιηθούν ανενεργά σχολικά κτίρια για τα μαθήματα των προσφυγόπουλων.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν οι αντιδρώντες με δημόσιο τρόπο προτρέπουν σε πράξη που μπορεί να προκαλέσει μίσος κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή και την εθνική καταγωγή και κατά τρόπο που ενέχει απειλή για την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα άλλου ή εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν αξιόποινες πράξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτα τέλεσης αξιόποινων ενεργειών.
Θυμίζουμε ότι προχθές μόνο 13 από τους 130 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου κάθισαν στα θρανία μετά την απόφαση των γονιών τους να απόσχουν από το μάθημα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση 46 προσφυγόπουλων.
«Το σχολείο αυτό δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται ούτε στην αυλή. Στη 1.15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 2 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανιάδης.
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια