Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη Λάρισα

Στην κατάσχεση 5,6 κιλών κοκαΐνης, της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στη Λάρισα και που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προοριζόταν για την «τοπική αγορά» αλλά και 23,3


 κιλών χασίς προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Συνέλαβαν επίσης 8 νεαρούς, «ανθρώπους της διπλανής πόρτας» κατά τους αστυνομικούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε ακόμη εμπλεκομένων όπως και για την ταυτοποίηση αγνώστων, προς το παρόν, συνεργών.

Επτά εκ των συλληφθέντων - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – είναι μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που «δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα». Πρόκειται για 7 Λαρισαίους, ηλικίας από 22 έως 38 ετών αλλά και για έναν 24χρονο Βούλγαρο υπήκοο ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμη μελών της οργάνωσης, τριών Λαρισαίων και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 31 έως 37 ετών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μόνο σε ένα χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ – «καβάτζα») σε πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρισας κατασχέθηκαν προχθές βράδυ 14,5 κιλά χασίς. Συνολικά, κατασχέθηκαν επίσης περισσότερα από 44.800 ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν επί ημέρες τους εμπλεκόμενους ενώ η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε προχθές, περασμένα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Όταν 23χρονος Λαρισαίος, στη διασταύρωση της Περιφερειακής Τρικάλων με την οδό Φαρσάλων, «πέφτοντας» σε «μπλόκο» αστυνομικών τη Δίωξης Ναρκωτικών, επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης «προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ.» σύμφωνα με την αστυνομία.
Για να ακολουθήσουν έτσι, άλλες 6 συλλήψεις «μελών της οργάνωσης» αλλά και ενός ακόμη Λαρισαίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος Λαρισαίος και όγδοος συλληφθείς κατά σειρά, δεν ανήκει στην «εγκληματική οργάνωση».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Στην υπόθεση αναφέρθηκαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. υποστράτηγος Δημ. Κοτσιάφτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δημ. Καλογρής.
Με τον κ. Κοτσιάφτη να σημειώνει πως «η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ.» υπογραμμίζοντας ότι το «τελευταίο 6μηνο εξαρθρώθηκαν 3 μεγάλες οργανώσεις ενώ εντοπίσθηκαν πολλές φυτείες κάνναβης» στη Λάρισα.
Προσθέτοντας ότι «σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης, ενώ διακριβώθηκαν τα στοιχεία ακόμη πέντε μελών, μεταξύ των οποίων και ενός ηγετικού στελέχους.
Κατασχέθηκαν 5,6 κιλά κοκαΐνης, 23,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης περίπου, 208 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 260 ναρκωτικά δισκία, 450 αναβολικά δισκία, μία τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone), πυροτεχνικά είδη και μεγάλο χρηματικό ποσό».

«ΠΛΗΓΜΑ»
Ο κ. Αγάκος σημείωσε πως η επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αποτέλεσε «μεγάλο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών» στη Λάρισα.
Προσθέτοντας ότι «εξαρθρώθηκε έπειτα από αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα 6 ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 38 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 5 ακόμη μελών της οργάνωσης, 3 ημεδαπών και 2 αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 31 έως 37 ετών» για να τονίσει ακόμη πως «οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση στοιχείων και άλλων άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους».

ΣΥΛΛΗΨΗ
Στο χρονικό της υπόθεσης, αναφέρθηκε ο κ. Καλογρής τονίζοντας ότι «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, πρώτες πρωινές ώρες προχθές στη Λάρισα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει, προσκρούοντας σε δύο υπηρεσιακά οχήματα, προκαλώντας σ’ αυτά υλικές ζημιές.
Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 4.782,7 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 530 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα SIM.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης στη Λάρισα.
Άμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ακόμη 6 μελών της. Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι την οργάνωση διεύθυνε 31χρονος ημεδαπός».
«Ακολούθως, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς επίσης σε οικία και χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν: 821,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 208,8 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, πάνω από 23 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 257 ναρκωτικά δισκία, 450 αναβολικά δισκία, αυτοσχέδιο τσιγάρο μείγματος καπνού και κάνναβης, γυάλινο φιαλίδιο με σκόνη άγνωστης σύνθεσης, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των 44.877 ευρώ και των 430 δολαρίων Αμερικής, αναδιπλούμενος σουγιάς, 25 κροτίδες και ένα πυροτέχνημα, 19 κινητά τηλέφωνα, 21 κάρτες SIM και 6 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, tablet, καθώς και τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone).
Κατασχέθηκαν επίσης, 4 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους. Παράλληλα, κατά την επιχείρηση συνελήφθη και ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και ένα μαχαίρι.
Όπως προέκυψε ο 34χρονος δεν ανήκει στην οργάνωση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών» κατέληξε ο κ. Καλογρής ευχαριστώντας δημοσίως το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Να σημειωθεί τέλος ότι σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, της αντίστασης και της απείθειας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Για την ίδια υπόθεση, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας (ΕΑΛ) με ανακοίνωσή της «συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους του Τ.Δ.Ν. Λάρισας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, τη σύλληψη 7 δραστών και την κατάσχεση περίπου 6 κιλών κοκαΐνης και 24 κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για μία επιτυχία πανελλήνιας εμβέλειαςη οποία ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στις ειδικές αυτές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και το μεράκι των εκεί υπηρετούντων αστυνομικών.
Δυστυχώς παρά τις οφθαλμοφανείς προσπάθειες και τα απτά αποτελέσματα, κάποιοι για λόγους που κατ' ουσία ούτε οι ίδιοι πιστεύουν, οδηγούν ουσιαστικά σε κλείσιμο τα Τ.Δ.Ν., μέσω της περίφημης αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" κάποιοι παράγοντες, δυστυχώς αρκετοί, δεν ασχολούνται καθόλου με αυτό, παρά μόνο αν μείνει ή γίνει στο χωριό τους Αστυνομικός Σταθμός!
Όπως επίσης θα περιμέναμε ισχυρή και καθολική αντίδραση των κατά τόπους υπηρεσιακών παραγόντων. Καλές οι παρουσιάσεις και οι φωτογραφίες αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Αν όλοι στήριζαν τα Τ.Δ.Ν. τότε είμαστε σίγουροι ότι Φυσική και Πολιτική ηγεσία θα έβλεπαν το ζήτημα εντελώς διαφορετικά.
Συνάδελφοι της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο. Το Σωματείο σας στηρίζει. Η κοινωνία σας αποδέχεται!» καταλήγει η ΕΑΛ.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Τέλος η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ανακοίνωση της σημειώνει πως «με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ναρκωτικών, τη σύλληψη της πλειοψηφίας των μελών της και την κατάσχεση πρωτόγνωρων για την περιοχή μας ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που εργαζόμενοι, για ακόμη μία φορά, με επαγγελματισμό και πέραν του ωραρίου εργασίας τους, κατάφεραν να επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα των ναρκωτικών».

eleftheria.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια