Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι θα γίνει αν ο άνθρωπος εξαφανιστεί από τη Γη;


Τι θα συνέβαινε στη Γη αν ξαφνικά όλοι οι άνθρωποι εξαφανίζονταν; Θα μπορέσει ο πλανήτης να επιβιώσει; Θα ανακάμψει; Η ομάδα του #Mind Warehouse και το attn.com παρουσιάζουν, μέσα από ένα εκπληκτικό μίνι ντοκυμαντέρ, το σενάριο της επόμενη μέρας, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

24 – 48 ώρες μετά

Τα φώτα στις πόλεις θα σβήσουν. Οι πυρηνικοί σταθμοί θα μεταβούν σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Οι ανεμόμυλοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν έως ότου δεν θα έχουν αρκετή λίπανση για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Τα φωτοβολταϊκά θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι να είναι πολύ σκονισμένα για να λειτουργήσουν. «Ένα στρώμα σκόνης από 4 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο μειώνει την ηλιακή μετατροπή ενέργειας κατά 40 τοις εκατό.» αναφέρει ο Δρ. Κ. Mazumder, ειδικός στον τομέα της μελέτης ηλιακής ενέργειας μελέτης. Το ρεύμα θα κοπεί σχεδόν παντού, εκτός και αν τροφοδοτείται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα κερδίσουν περισσότερο χρόνο.

3 ημέρες μετά

Το μετρό και οι υπόγειοι θα πλημμυρίσουν. Υπάρχουν υπόγειες αντλίες που ενεργοποιούνται από ανθρώπους για να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο σύστημα ακόμη και όταν δεν βρέχει καθόλου.

10 ημέρες μετά

Τα κατοικίδια ζώα θα έχουν τα πρώτα προβλήματα. Τα ζώα που είναι κλειδωμένα στα σπίτια θα αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα ή την αφυδάτωση. Το ίδιο θα συμβεί και σε ζώα σε φάρμες, όπως τα κοτόπουλα και οι αγελάδες. Τα ζώα που θα καταφέρουν να ξεφύγουν, θα πρέπει είτε να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν. Τα μικρά σκυλιά και οι γάτες θα είναι τα πρώτα που θα φαγωθούν από τα άλλα ζώα ενώ τα μεγάλα σκυλιά θα δημιουργήσουν αγέλες.

Περίπου 1 μήνα μετά

Πυρηνικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν το νερό για την ψύξη, και αυτό το νερό θα έχει εξατμιστεί, θα προκαλέσουν εκρήξεις μεγαλύτερες από του Τσερνομπίλ και της Φουκουσίμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων ζώων από καρκίνο Ωστόσο, ο πλανήτης στην πραγματικότητα θα ανακάμψει από τη μόλυνση αρκετά γρήγορα. Ένα έτος μετά δορυφόροι και ό, τι άλλο έχουμε στείλει στο διάστημα θα πέσει στη Γη. Θα μοιάζει με βροχή από διάττοντες αστέρες που θα δουν μόνο τα ζώα.

25 χρόνια μετά

Οι δρόμοι θα ανακτηθούν από τη βλάστηση που αναπτύσσεται κάτω από το πεζοδρόμιο. Τα σκυλιά και οι λύκοι θα έχουν ζευγαρώσει, δημιουργώντας μια νέα γενιά dogwolves. Ο αέρας θα είναι πολύ καθαρότερος. Το Λας Βέγκας θα καλυφθεί με άμμο. Βασικά, η φύση θα διεκδικήσει ό, τι έχουμε χτίσει πάνω της.

300 χρόνια μετά

Ο Πύργος του Άιφελ θα καταρρεύσει. Η γέφυρα Golden Gate θα καταρρεύσει. Οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή χάλυβα θα καταρρεύσει, γιατί κανένας άνθρωπος δεν θα είναι γύρω για να συντηρήσει τις δομές από τη διάβρωση. Οι βάλτοι θα επιστρέψουν στις πόλεις και θα φιλοξενούν πολλά πουλιά. Χωρίς τους ανθρώπους, η θαλάσσια ζωή θα επεκτείνει τον πληθυσμό της.

500 χρόνια μετά

Δεν θα υπάρξει κανένα ίχνος των σύγχρονων πόλεων.

10.000 χρόνια μετά

Το μόνο σημάδι της ανθρώπινης ζωής στη Γη θα είναι τα πέτρινα αγάλματα που έχουμε δημιουργήσει, όπως οι Πυραμίδες και το Σινικό Τείχος της Κίνας.

50 εκατομμύρια χρόνια μετά

Το μόνο ίχνος ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξής μας θα είναι τα πλαστικά μπουκάλια και κομμάτια από σπασμένα γυαλιά.

100 εκατομμύρια χρόνια μετά

Τα πλαστικά μπουκάλια και τα εναπομείναντα κομμάτια γυαλιού τελικά θα εξαφανιστούν.

300 εκατομμύρια χρόνια μετά τον άνθρωπο

Δεν θα υπάρχει κανένα ίχνος μας. Εάν κάποιο άλλο είδος έρθει στον πλανήτη μας, δεν θα μπορέσει να μάθει καν πως ήμασταν κάποτε εκεί.

Δείτε το μίνι ντοκυμαντέρ εδώ



Πηγή: lifo.gr, videoman.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια