Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιά σημεία στο σώμα μας δεν πρέπει με τίποτα να ακουμπάμε;


Μπορεί να συνηθίζουμε συχνά να ακουμπάμε τα χέρια μας στο σώμα μας, όμως στα παρακάτω σημεία, το άγγιγμα είναι απαγορευτικό.

Επιδερμίδα προσώπου
Το πρόσωπό μας μπορούμε να το ακουμπάμε μόνο, όταν το πλένουμε ή όταν φοράμε κάποια ενυδατική κρέμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το άγγιγμα είναι απαγορευτικό, καθώς κινδυνεύουμε από μολύνσεις ή από έξαρση ακμής.

Μάτια
Τα χέρια μας θα πρέπει να κρατηθούν σε απόσταση από τα μάτια, καθώς η μόλυνση καραδοκεί. Τα μάτια μας μπορούμε να τα αγγίζουμε μόνο αν φοράμε φακούς επαφής, αλλιώς κινδυνεύουμε να μεταφέρουμε κάποια μόλυνση που δύσκολα θα θεραπευτεί.

Εσωτερικό μύτης
Πέρα από αντιαισθητική συνήθεια είναι και βλαβερή. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Infection Control and Hospital Epidemiology, ανέφερε πως οι άνθρωποι που βάζουν τα χέρια στη μύτη, έχουν κατά 51% περισσότερες πιθανότητες το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου να εισέλθει στη ρινική τους κοιλότητα.

Στόμα
Σύμφωνα με έρευνα, όταν οι άνθρωποι βαριούνται, βάζουν τα χέρια στο στόμα περίπου 24 φορές την ώρα, ενώ ακόμη και όταν είναι απασχολημένοι, έχουν την ίδια συνήθεια περίπου 7 φορές στο ίδιο διάστημα. Φυσικά, οι μολύνσεις καραδοκούν, καθώς το ¼ των μικροβίων μεταφέρεται από τα χέρια στο στόμα.


Πηγή: clickatlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια