Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για το συλλαλητήριο της Δευτέρας


Και η Πρωτοβουλία Αποστράτων θα συμμετάσχει μαζί ακόμη 400 σωματεία στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου στις 18:30 στην πλατεία ΣυντάγματοςΑκολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα παιδιά και τα εγγόνια μας, οι συγγενείς και φίλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι οργανωμένοι στα σωματεία τους, χωρίς το καπέλωμα από τον καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού κυβερνητικό συνδικαλισμό, βγαίνουν και πάλι στο δρόμο, να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει! Να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για όλους μας.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ!
Τα δικά τους προβλήματα είναι και δικά μας! Μαζί τους θα σχηματίσουμε τη μεγάλη συμμαχία, που έχουμε όλοι ανάγκη και που φοβάται η κάθε κυβέρνηση!
Η τακτική των ΔΣ της πλειοψηφίας των Ενώσεων Αποστράτων για χωριστές, από άλλους συνταξιούχους και εργαζόμενους, συγκεντρώσεις -κι αυτές αραιά και πού-, η μονόπλευρη τακτική των επιστολών και των επισκέψεων στα γραφεία των κυβερνώντων ή των προσφυγών στη δικαιοσύνη, μας έχει φτάσει στη σημερινή κατάντια.
Κανείς να μην πιστέψει ότι δήθεν μπορεί αυτή τη φορά να μας σεβαστούν! Οι μειώσεις είναι ήδη υπογραμμένες! Μη περιμένετε, ότι τα νέα «ειδικά μισθολόγια» θα αλλάξουν προς το καλύτερο, ούτε για τους εν ενεργεία ούτε για τους απόστρατους! Ας μη συμβιβαστούμε μοιρολατρικά με ό,τι μας πετάνε, ούτε να ξεχνάμε τις μέχρι σήμερα απώλειες σε μισθούς και συντάξεις!
Οι απόστρατοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους –τα παιδιά και τα εγγόνια μας- για τις δικιές τους διεκδικήσεις και παράλληλα διεκδικούμε:
·      Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα  ταμεία μας! Διασφάλιση των ταμείων αποκλείοντας κάθε σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα. Διατήρηση της αυτοτέλειάς τους.
·      Πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων και μερισμάτων, στα επίπεδα πριν την κρίση. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων.
·      Διασφάλιση της υγείας μας με καθολική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, με επαρκή στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και εξοπλισμό τους με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
·      Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης κατά των φυσικών καταστροφών.
Στηρίζουμε τους ε.ε. συναδέλφους στον αγώνα τους προκειμένου ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας του λαού, παρά τα τόσα προβλήματα και την κυβερνητική αδιαφορία για επίλυσή τους.
Καταδικάζουμε το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που με το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, επιχειρεί να μολύνει και το προσωπικό των Ε.Δ.  και  των Σ.Α. Καταψήφισε το νόμο για τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ., ενώ μόνιμα προσπαθεί να διασπάσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων.
Μας ανησυχεί η αμερικανονατοϊκή λύση που ετοιμάζεται  στο κυπριακό, η αύξηση της προκλητικότητας της Τουρκίας με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η αναβάθμιση των βάσεων και η όλο ενεργότερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά  των λαών της περιοχής. Εκτιμούμε, ότι με την συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μια άμεση πολεμική εμπλοκή της χώρας είναι ανά πάσα στιγμή δυνατή, χωρίς κανένα όφελος για τον λαό.
Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ σας καλούμε όλους,

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ,
6.30μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!